Hlavní obsah

Faidův útěk z vězení, přestup LeBrona Jamese a odvolání francouzského velvyslance z Maďarska

Den očima Jiřího Hoška.Video: Jiří Hošek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Výběr událostí, které zaujaly šéfkomentátora Jiřího Hoška.

Článek

Scénář akčního filmu připomíná útěk nebezpečného recidivisty Redoina Faida z věznice nedaleko Paříže. Specialista na přepadení pancéřových vozů s penězi unikl s pomocí po zuby ozbrojených kompliců v helikoptéře, jejíž pilot byl držen coby rukojmí. Jde o Faidův druhý vydařený útěk z káznice. V roce 2013 mu cestu k dočasné svobodě otevřela trhavina.

Američan LeBron James považovaný (právem) za nejlepšího basketbalistu světa mění působiště. Na 4 roky se upsal LA Lakers. Za tohle období si trojnásobný vítěz NBA vydělá 154 milionů dolarů. LeBron James, který je také dvojnásobným olympijským vítězem, naposledy působil v Clevelandu. Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovič, jenž už v Los Angeles působí, Jamesův příchod komentoval slovy: „LA má teď boha i krále…”

Francie předčasně stahuje z Budapešti svého velvyslance. Eric Fournier dal totiž protiimigrační politiku Viktora Orbána za vzor své vlastní zemi. Fournier tak učinil v depeši Elysejskému paláci, kde se toto doporučení nesetkalo s pochopením a obrátilo se proti diplomatovi. Ambasador se už v minulosti opakovaně maďarského premiéra zastal, když francouzská média kritizovala Orbánův populismus a antisemitismus, který údajně v Maďarsku vládne.

Reklama

Související témata:

Doporučované