Hlavní obsah

Falcon má za sebou 56. letošní start. Do kosmu vynesl další satelit

Video: SpaceX, AP, Seznam Zprávy

 

Reklama

Technologická společnost SpaceX podnikatele Elona Muska v pondělí vyslala do vesmíru raketu Falcon 9. Nosná raketa odstartovala z floridského Mysu Canaveral, aby vynesla do vesmíru satelit SES 12.

Článek

Již po 56. v tomto roce vzlétla do vesmíru nosná raketa Falcon 9 společnosti SpaceX. Tentokrát s cílem dopravit do vesmíru novou telekomunikační družici SES 12 lucemburského satelitního operátora SES. Falcon 9 v pondělí odstartoval z floridského Mysu Canaveral 45 minut po půlnoci místního času.

Satelit SES 12 má společně se satelitem SES 8 napomoct telefonním společnostem, provozovatelům mobilních sítí a poskytovatelům internetových služeb zajistit spolehlivější mobilní páteřní připojení a rychlejší širokopásmové služby pro zákazníky v Asii, Tichomoří a na Středním východě.

SES 12 je jednou z největších geostacionárních družic v historii SES s hmotností 5,4 tuny. Na své orbitální pozici 95 stupňů východně nahradí SES 12 satelit NSS-6. Sloužit bude potřebám zákazníků, například na vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV) a Ultra HD.

Reklama

Doporučované