Hlavní obsah

Faltejsek popáté vyhrál Velkou pardubickou. Tentokrát v sedle Tzigane du Berlais

Video: Jakub Burian, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jan Faltejsek na sedmiletém koni Tzigane du Berlais se stal vítězem letošní Velké pardubické a celkově si tak připsal už páté vítězství v nejslavnějším českém dostihu. Druhý skončil Marek Stromský v sedle koně Hegnuse.

Článek

Za očekáváním zůstal největší favorit na vítezství No Time To Lose v sedle s žokejem Josefem Váňou mladším, který v závodě musel několikrát použít bičík, ale ani to nestačilo. Největší favorit doběhl na pátém místě.

Hned čtyři koně ztratili svého žokeje na slavném Taxisově příkopě.

V Pardubicích se běželo za velmi pěkného počasi. V areálu bylo více než dvacet stupňů Celsia a trať byla velmi suchá a prašná. Dostih mírně komplikoval velmi silný vítr. Očekával se rychlý čas a útok na traťový rekord.

„Extrémní sucho se podepíše na stavu dráhy. I když jsme kropili, jak se dalo, tak se obávám, že to v neděli bude dost prášit. Kdybychom nedodali trati dostatek vody, tak by byla naprosto neregulérní. Pro koně je daleko lepší, když prší a je bláto,“ vysvětloval před závodem správce dráhy Jiří Janda.

To diváci si mnou ruce a nedělní návštěva by mohla být rekordní. „Pokud vše vyjde podle plánu a vyplní se slunečná předpověď počasí, tak bych byl spokojený s návštěvou přes 25 tisíc fanoušků,“ přál si šéf organizačního výboru Martin Korba.

Nejobtížnější skok na Velké? Taxis.Video: Jakub Burian, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované