Hlavní obsah

Faltýnek leží v nemocnici. Včera se mi udělalo blbě, říká

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Jaroslav Faltýnek.

Reklama

První místopředseda hnutí ANO je i přes zdravotní komplikace připraven zúčastnit se mimořádné schůze Sněmovny k rozpočtu a ve středu vést jednání zemědělského výboru.

Článek

Druhý muž hnutí ANO Jaroslav Faltýnek je v nemocnici. Jak sám sdělil Seznam Zprávám, v pražském IKEMu se nyní podrobuje některým vyšetřením. „Není to nic dramatického, včera se mi udělalo blbě. Teď jdu na kolonoskopii a endoskopii, ” uvedl krátce.

Již delší dobu se prý necítil dobře, pociťoval bolesti v oblasti břicha. Vše přisuzuje svým dávným potížím. V lednu 2017 byl hospitalizován s prasklým žaludečním vředem poté, co zkolaboval přímo ve Sněmovně.

Sám ale pevně věří, že se bude moci v úterý zúčastnit mimořádné schůze Poslanecké sněmovny k navýšení rozpočtového schodku. Ve středu by měl zase vést zasedání zemědělského výboru, kterému předsedá.

Ještě v neděli se Faltýnek účastnil televizní debaty na CNN Prima News. Tam mimo jiné uvedl, že je připraven nést politickou odpovědnost za dění v brněnské organizaci hnutí ANO, kdy se hned několik členů zapletlo do korupční kauzy Stoka. Své další kroky ale Faltýnek nekonkretizoval.

„My máme na jaře volební sněm, tak uvidíme,“ poznamenal. Na otázku, zda by už nemusel být prvním místopředsedou strany, řekl, že v politice je možné úplně všechno. „Řekl jsem panu předsedovi (Andreji Babišovi) několikrát: pokud budete cítit, že jsem přítěží pro naše hnutí, rád budu dělat něco jiného,“ dodal. Nikdo mu ale prý zatím neřekl, že by přítěží byl.

Faltýnek se v televizní debatě vyjádřil i k pátečnímu hlasování Evropského parlamentu, kdy většina europoslanců odsoudila údajné střety zájmů českého premiéra Andreje Babiše. „O tom, zda je Andrej Babiš ve střetu zájmů, může rozhodnout jen soud. Když jsem viděl první větu rezoluce, udělalo se mi trošku špatně,“ řekl Faltýnek v nedělní debatě na CNN Prima News.

Reklama

Související témata:

Doporučované