Hlavní obsah

Faltýnek zůstává jedničkou, i když ho policie obvinila, zní z Vysočiny

Rozhovor s Vojtěchem Blažkem a Jindřichem Šídlem o vydání Jaroslava Faltýnka.

 

Reklama

Hnutí ANO nechystá změny na kandidátní listině v Kraji Vysočina ani po zveřejnění informací o obvinění jedničky kandidátky Jaroslava Faltýnka v souvislosti s padesátimilionovou dotací EU na stavbu farmy Čapí hnízdo. ČTK to řekl krajský předseda hnutí ANO Josef Kott.

Článek

Faltýnek, který je místopředsedou hnutí, byl obviněn spolu s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, oba vinu popírají. Podle Kotta jde o zpolitizovanou kauzu.

Záležitost by se mohla týkat i náměstkyně jihlavského primátora Jany Mayerové (ANO), která na kandidátce hnutí pro sněmovní volby figuruje na 10. místě. Mayerová ČTK koncem září potvrdila, že se starala o administraci dotace na farmu Čapí hnízdo. V pondělí nezvedala telefon. Podle sekretariátu jihlavské radnice je delší čas v pracovní neschopnosti. Kott řekl ČTK, že nemá zprávu, zda se obvinění týká i Mayerové. Ani v tomto případě by ale změnu na kandidátce hnutí ANO nepředpokládal.

Babiše s Faltýnkem vydala ke stíhání Sněmovna. Policie šéfa hnutí ANO podezírá z dotačního podvodu a poškození finančních zájmů Evropské unie, podle vyšetřovatelů údajný podvod řídil. Faltýnek se podle policie dopustil dotačního podvodu. Oba politici vinu popírají, proti obvinění podají stížnost.

Reklama

Doporučované