Hlavní obsah

Famózní Kolář v bráně rozesmutnil Messiho. Slavia obrala o body slavnou Barcelonu

Foto: Profimedia.cz

Slavia uhrála remízu na Camp Nou, Barcelonu obrala o body. Na snímku Lionel Messi mezi Slávisty.

Reklama

Jak měli v prvních třech zápasech Ligy mistrů hráči pražské Slavie spíše smůlu, na Camp Nou se k nim přiklonila štěstěna. Bezbranková remíza se ale zrodila z výtečného výkonu všech hráčů základní sestavy, mezi nimiž vyčníval gólman Ondřej Kolář.

Článek

Barcelona / Od našeho zvláštního zpravodaje – Kdyby byli sešívaní méně bázliví kolem soupeřovy šestnáctky, mohli pomýšlet i na 3 body. Peter Olayinka v prvním poločase na levé straně „terorizoval” obranu Barcy. Po faulech na něj se zažlutilo Piquému i Semedovi.

Slavia nastoupila bez klasického hrotového útočníka, ale byla nebezpečná. V první půli však nevyřešila dobře několik mimořádně nadějných přečíslení, včetně situace 5 na 3.

„Je to dané tíhou toho prostředí. Víte, kde hrajete, a že těch šancí tolik nebude. Chybělo nám dobré rozhodování na posledních 20 metrech. Když jsme to vyřešili skvěle, zastavil nás ofsajd,” vrátil se kouč Jindřich Trpišovský k situaci, kdy obránce Jan Bořil nadvakrát uklidil míč do ter Stegenovy branky.

Slavia se stala od prosince 2012 prvním týmem, který v základní skupině Ligy mistrů nedostal na Camp Nou gól. Pražský tým za to vděčí koncentrovanému výkonu obrany a famóznímu výkonu gólmana Ondřeje Koláře. Ten zneškodnil na přední tyči velkou šanci Semeda, lapil hlavičku Piquého a ve druhé půli fantasticky zblízka vychytal Messiho. „Kdyby mi někdo řekl před zápasem, že nedostanu gól, tak si zaklepu na hlavu,” smál se po zápase slávistický hrdina. „Dneska jsme podali jako tým výborný výkon. Jde to za celým mužstvem.”

+1

V obraně na sebe suverénním výkonem upozornil Michal Frydrych, který ve stoperské dvojici nahradil zraněného Davida Hovorku. Frydrych na trávníku, který Jindřich Trpišovský označil za extrémně rychlý, působil jistě a sebevědomě. „Respekt tam určitě nebyl. Dá se říct, že jsem na něco takového čekal celý život. Když máte hrát svůj první zápas v Lize mistrů a ještě na Camp Nou, chcete si to užít,” svěřil se pro Seznam se svými pocity Frydrych.

Sešívaní zapůsobili více než kladně i na trenéra domácích Ernesta Valverdeho, jehož pozice je ve vážném ohrožení. Podle kouče Barcelony Slavia podává lepší výkony, než jaké má zatím v Evropě jméno. „Je dobře, že se Slavia dostala do Ligy mistrů. Vnesla do ní svěžest a dost nám komplikuje život. Sice jsme to teď odnesli ztrátou bodů, ale mužstvo s takovou chutí do hry a nasazením je potřeba ocenit,” uvedl Valverde.

Trenér Trpišovský měl pocit, že na San Siru proti milánskému Interu zahráli jeho svěřenci ještě lépe a nechtěl na pozápasové tiskové konferenci podlehnout všeobecné euforii. „Měli jsme sportovní štěstí. Paradoxně si myslím, že doma jsme hráli s Barcelonou dobře a prohráli jsme. Tady to nebylo tak kvalitní, ale máme bod. Je třeba si přiznat, že nás domácí mačkali jako citron,” přiznal kouč Slavie.

Fotbalová zpověď kouče Trpišovského. Vzal nás do místnosti, kam se zamyká před světem.Video: Jiří Hošek

Jindřich Trpišovský pochválil své hráče za to, jak se proti katalánskému velkoklubu fyzicky i psychicky vydali. „Viděli jste ty návraty Ševčíka a Součka v závěru utkání. To už ani nejedete na výpary v nádrži,” vyzdvihl trenér morálku svých záložníků.

Slavia ukázala sebevědomí na hřišti i ve styku s médii. Pražané prý stále myslí na postup z extrémně obtížné skupiny, minimálně do jarní části Evropské ligy. Podle Jindřicha Trpišovského se upínají k poslednímu domácímu zápasu s Interem. „Tam se o všem rozhodne, tam musíme vyhrát,” neexistuje plán B pro Trpišovského, který ještě s jistou nadsázkou dodal: „Jde i o zásadní příspěvek do našeho rozpočtu vzhledem k blížícím se vánočním svátkům.”

Reklama

Související témata:

Doporučované