Hlavní obsah

Fanoušci kapely U2 si mohou oddechnout. Frontman Bono našel svůj ztracený hlas

Zpěvák U2 Bono našel svůj ztracený hlas, turné kapely ohroženo není.Video: Eliška Kolomazníková, AP, Reuters

 

Reklama

Zpěvák a frontman kapely Bono po několika dnech našel svůj ztracený hlas. Přišel o něj při sobotním koncertu v Berlíně, kde musela kapela po několika prvních písních opustit jeviště.

Článek

Zpěvák irské rockové kapely U2 Bono, který musel v sobotu po několika písních přerušit berlínský koncert kvůli ztrátě hlasu, je opět v pořádku a skupina může pokračovat v turné. Bono na oficiálních webových stránkách U2 potvrdil, že po zbytek evropského turné bude opět moci zpívat zplna hrdla.

Na oficiálních stránkách kapely Bono oznámil, že díky skvělé zdravotnické péči se mu hlas vrátil. „Jsem tak šťastný a cítím úlevu, že bylo vyloučeno cokoli vážného,“ uvedl 58letý zpěvák. Ulevilo se nejen jemu, ale i všem fanouškům, kteří mají zakoupené lístky na některý z koncertů pořádaných v rámci turné THE eXPERIENCE + iNNOCENCE.

To, že má Bono problémy s hlasem, bylo patrné už zkraje sobotního koncertu v Berlíně. Kultovní píseň Beautiful Day dokončil jen s pomocí publika, načež vyhlásil pauzu, po které se již kapela na jeviště nevrátila. Kapela poté na svých stránkách oznámila, že její zpěvák o hlas zcela přišel.

Další koncerty má kapela odehrát už v úterý a ve středu v Kolíně nad Rýnem. Poté má hvězdná irská formace namířeno do Francie, Portugalska, Španělska, Dánska a znovu do Německa, kde nahradí zrušený koncert. Turné pak vyvrcholí koncerty v Nizozemsku, Itálii, Británii a Irsku. Do Česka skupina nepřijede.

V Berlíně se dosud uskutečnily dva koncerty. Při prvním z nich, který se obešel bez komplikací, Bono odsoudil násilnosti ze strany krajní pravice v saském Chemnitzu. „Pro takové lidi není v Evropě a v této zemi místo,“ prohlásil Bono ještě zdravým hlasem. Vysloužil si tím potlesk publika.

Reklama

Doporučované