Hlavní obsah

Fanoušci Sportingu napadli vlastní tým. Zranili i hráče, který vyřadil Plzeň z Evropské ligy

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ultras Sportingu se nesmířili s nepostoupením do Ligy mistrů a vzali útokem tréninkové centrum. Video: Josef Mačí, Profimedia.cz, AP

 

Reklama

Rádoby fanoušci Sportingu zdemolovali kabinu týmu a napadli hráče i realizační tým.

Článek

Fanoušci Plzně se po nevydařeném zápase se Slováckem spokojili s poklidným setkáním před stadionem. To padesátka ultras Sportingu neunesla nepostoupení 18násobného mistra portugalské ligy do kvalifikace o Ligu mistrů a vtrhla do tréninkového centra.

Maskovaní útočníci napadli v šatně útočníka Base Dosta, záložníka Williama Carvalha nebo Rodriga Battagliu, který v prodloužení osmifinále Evropské ligy s Plzní vstřelil rozhodující branku. Zraněni byli také fyzioterapeut a asistent trenéra.

Sporting čeká ještě v neděli finále poháru, útok fanoušků ale jen umocnil napjatý vztah hráčů s šéfem klubu Brunem de Carvalhem. Dost, Battaglia nebo Carvalho mají namířeno do Anglie, další jednají po útoku s hráčskou asociací o ukončení kontraktů.

„Je to nepřijatelné, tohle je nebezpečná situace. Bas je jedním z nejdůležitějších hráčů Sportingu za posledních deset let,“ řekl portugalskému deníku O Jogo k útoku na Dosta jeho agent Gunther Neuhaus.

Battaglia uvedl, že si nedokáže představit pokračování ve Sportingu. To je signál pro zájemce z Premier League, zatím se o 26letého Argentince zajímá hlavně West Ham a Burnley. Carvalho už jedná s Evertonem a Dost by mohl zamířit do Newcastlu, který po něm toužil už minulé léto. Hlavní hvězdu Sportingu Bruna Fernandese sledují Liverpool, Chelsea a Tottenham.

Reklama

Související témata:
Ricardo Carvalho

Doporučované