Hlavní obsah

Fascinuje mě umět vytvořit věc. Přijde mi to jako kouzlo, říká držitelka Czech Grand Design Tereza Kladošová

Profil s Terezou Rosálií Kladošovou o módě, kýči i radosti z tvorby.Video: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Mě nepřestává fascinovat proces toho, že si něco vymyslíš a ono to opravdu vznikne. Přijde mi to jako kouzlo, že vyrobím věc, kterou jsem předtím měla v hlavě. Všechno to dělám, abych měla radost, říká držitelka Czech Grand Design Tereza Rosálie Kladošová. Podívejte se na další díl pořadu Profil.

Článek

„Ta tvorba mě naplňuje. Ten finální výrobek už je pro mě pouze bonus. Nejzábavnější je tvorba těch věcí. Ke každé věci si buduji vztah. Neplatí, že se mi líbí všechno, co vytvořím. Trvá mi nějakou dobu, než se sžiju s tím, co jsem vytvořila,“ tvrdí přední česká designérka o své práci a svých výrobcích v dalším díle Profilu.

„Moment náhody, kdy objevíš něco, co si vůbec nečekal, tak to je nejvíce super moment. To se dějí ty zázraky, kdy se ti zrodí pod rukama něco jiného, než jsi čekal. Ráda objevuji materiály i techniky. Baví mě zkoušet stále něco nového. Chtěla bych vyzkoušet spoustu nových věcí,“ popisuje své pocity.

Jak se pozná kvalitní věc? Z jakých materiálů nejraději tvoří? Kde bere inspiraci? Podívejte se na další díl pořadu o nadějných českých umělcích a designérech. Sledujte Profil.

Reklama

Doporučované