Hlavní obsah

Federer daroval čelenku, Serena oslavila návrat výhrou. Jak vypadal úvod v All England Clubu?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nejzajímavější momenty z prvního hracího dne Wimbledonu.Video: Jakub Burian, AP

 

Reklama

132. ročník slavného travnatého grandslamu odstartoval i s početnou českou účastí, o kterou se starají především tenistky. V ženském singlu se do hlavního turnaje probojovalo hned deset českých hráček.

Článek

V pondělí bylo v akci hned sedm z nich a hned čtyři prošly do druhého kola. V turnaji pokračují Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Lucie Šafářová. S londýnskou trávou se naopak rozloučily Barbora Štefková, Kristýna Plíšková a Tereza Smitková.

Největším překvapením v ženském pavouku bylo vypadnutí dvou hráček z nejlepší světové pětky. Čtvrtá hráčka žebříku WTA Sloane Stephensová podlehla Chorvatce Vekičové a v Londýně skončila také pátá hráčka světa Elina Svitolinová, která ztroskotala na raketě Němky Mariaové.

O překvapení nebyla nouze ani v mužské části. Šestý hráč světa Grigor Dimitrov vypadl po boji s bývalou světovou jedničkou Stanem Wawrinkou, který se však momentálně nachází až na 224. pozici žebříčku ATP. Jediný český zástupce mužského singlu Jiří Veselý vstupuje do turnaje až v úterý, kdy se střetne s Němcem Mayerem.

Na videu se podívejte na nejzajímavější momenty z prvního hracího dne letošního ročníku Wimbledonu.

Reklama

Související témata:

Doporučované