Hlavní obsah

Feri byl po napadení propuštěn z nemocnice, obvinění zatím nepadlo

Dominik Feri byl napaden v neděli v Boršicích na Uherskohradišťsku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Poslanec TOP 09 Dominik Feri, který byl v neděli zraněn po napadení dvěma muži na ochutnávce vín v Boršicích na Uherskohradišťsku, byl propuštěn z nemocnice. Dvaadvacetiletý opoziční politik tam byl převezen s řeznou ránou na zádech, propuštěn byl po vyšetření. Policie dosud nikoho neobvinila, okolnosti případu i nadále vyšetřuje, řekla ČTK mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Článek

Feri byl po útoku převezen do uherskohradišťské nemocnice. „Zašili mi ránu, udělali rentgen a vyšetření a propustili,“ napsal poslanec ČTK.

Incident se podle policie odehrál v neděli kolem 17:00, poslanec byl napaden na veřejném prostranství dvěma muži. Při incidentu údajně padly rasistické nadávky, Feri má z otcovy strany předky v Etiopii.

„Zatím se nic nezměnilo, pracujeme na tom případu a zjišťujeme bližší podrobnosti. Obviněn dosud nikdo nebyl. K průběhu prověřování nebudeme dávat žádné informace. Jakmile budeme mít pachatele a bude obviněn, budeme o tom informovat,“ řekla policejní mluvčí.

Policie už v neděli uvedla, že zjišťuje, zda nebyly spáchány trestné činy výtržnictví, násilí proti úřední osobě a ublížení na zdraví.

Na sociálních sítích se objevily fotografie jednoho z útočníků, který Deníku N potvrdil, že ho policie už vyslechla. Byl prý stejně jako ostatní účastníci akce opilý, konkrétní záměr v tom nebyl.

Reklama

Související témata:

Doporučované