Hlavní obsah

Feri: Osobnost roku v serveru Politico? Jsem jednookým mezi slepými

Dominik Feri reagoval na své umístění v žebříčku 28 osobností serveru Politico.Video: Nikol Zwrtková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Mezi 28 evropských osobností, které v příštím roce stojí za to sledovat, zařadil server Politico poslance Dominika Feriho.

Článek

„Myslím si, že tentokrát hodně přestřelili,“ reagoval poslanec Dominik Feri (TOP 09) na zjištění, že ho evropský server Politico zařadil na seznam osobností, jež v příštím roce stojí za to sledovat.

Žebříček sestává z 28 osobností z každé země Evropské unie. A zaměřuje se zejména na ty, kteří by podle listu mohli změnit budoucí podobu EU – od politiků až po umělce.

„Vzpomínám si na to, když mě oslovovali. Tehdy jsem jim jasně říkal, že si samozřejmě velmi vážím, že mě zohlednili v nějakém výběru, ale absolutně si nedovedu představit, co bych na tom prestižním seznamu dělal,“ dodal Feri, kterého nakonec Politico zařadil na 8. místo žebříčku.

Na otázku, v čem vidí důvod svého zařazení, odpovídá nejistě: „Těžko říct. Možná, že je nějakým způsobem zaujala forma mojí politické prezentace a způsobu, jakým realizuji svůj program tady ve Sněmovně. Že o tom dávám mladým lidem vědět a snažím se je do toho zapojit.“

„I kdybych na to ale přistoupil, pořád jsem jen jednooký mezi slepými, než že bych se mohl rovnocenně zařadit mezi osobnosti, které na tom seznamu jsou,“ dodává poslanec.

Vedle Dominika Feriho jsou na seznamu „Evropanů pro rok 2019“ třeba také italský vicepremiér a předseda Ligy Severu Matteo Salvini, bývalá premiérka Ukrajiny Julija Tymošenková nebo lídr britské opozice Jeremy Corbyn. List je rozděluje do tří skupin – na „narušitele“, na „muže a ženy činu“ a na „snílky“.

„Snílek“ Feri se ale do evropské politiky vrhat zatím nehodlá: „Nemám to rozhodně v plánu. Tady v tom si myslím, že přestřelili dvojnásob. Já jsem řekl, že moje mise v politice je krátkodobá a rád bych se v budoucnu věnoval právu. Což je to, co studuji a čím bych se chtěl živit.“

Reklama

Doporučované