Hlavní obsah

Festival Colours of Ostrava ohlídá 160 policistů. S deštníkem ani foťákem se do areálu nedostanete

Na festival si do Ostravy neberte skleněné předměty, profesionální foťáky a magnetofony.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Jeden z největších letních festivalů Česka, Colours of Ostrava, odstartuje již za dva dny. V Moravskoslezském kraji už mají připravená silná bezpečnostní opatření.

Článek

„Na celou bezpečnostní akci bude dohlížet asi sto policistů z pořádkového, kriminálního a dopravního oddělení. Budeme intenzivně spolupracovat se strážníky městské policie, kterých bude kolem šedesáti. Ti budou hlídat také stanová městečka a kepmy,“ uvedl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Návštěvníci i obyvatelé Ostravy se budou muset smířit s mírnými dopravními omezeními. „Hlavně ve večerních hodinách na ulici Místecká, kde bude provoz sveden do jednoho pruhu,“ dodal Kužel. Dopraní podnik Ostrava ke zlepšení situace přispěje zvýhodněnou festivalovou jízdenkou. Chce tak zvýšit počet lidí, kteří budou po dobu festivalu využívat posílené spoje. Ty budou rozvážet návštěvníky i do stanových městeček.

Ani pořadatelé festivalu nenechávají nic náhodě. „Jako každý jiný festival máme bezpečnostní službu, provádíme prohlídky při vstupu na festival a máme detektory kovů. Součástí je i důkladná prohlídka zavazadla na zakázané předměty,“ říká pořadatel Jiří Sedlák. Kromě skleněných předmětů, profesionálních foťáků a magnetofonů je do areálu zakázáno brát také deštník. V případě deště doporučují organizátoři pláštěnku. Povolena je naopak prázdná plastová lahev, kterou si návštěvníci mohou v areálu zdarma dopouštět vodou.

Se závažnými přestupky se však během festivalu organizátoři nesetkávají. „Colours of Ostrava je relativně mírumilovný festival a nic závažného se tu neděje. Dokonce nám kdysi říkali, že v Ostravě se po dobu festivalu snižuje kriminalita,“ pochvaluje si Sedlák.

Podle organizátorů by měli návštěvníci dorazit na festival s dostatečným předstihem. Nejen kvůli dlouhým frontám u bezpečnostních kontrol, ale také kvůli výměně vstupenek za elektronické identifikační náramky. To je však možné i jinde než v Ostravě, například také v Praze či Brně, a tak by měly být fronty oproti loňskému roku alespoň o něco menší.

Reklama

Doporučované