Hlavní obsah

Festival dětského čtenářství bude v Liberci na čtyřech místech

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

V Liberci dnes začne třídenní Festival dětského čtenářství, dříve známý pod názvem Veletrh dětské knihy. Program 18. ročníku je určený pro školy i veřejnost.

Článek

Kromě krajské knihovny a Oblastní galerie bude letos nově i v Malé výstavní síni a v kině Varšava. Letošní doprovodný program bude na téma Básnička – příběh ve zkratce.

Cílem festivalu je podpora a rozvoj dětského čtenářští. „Děti se mohou těšit na čtenářské dílny, besedy s autory a ilustrátory, autorská čtení, výtvarné dílny, scénická čtení, divadelní představení a autogramiády s Jiřím Žáčkem. Součásti festivalu bude i křest knihy Lovci sexu autorky Kristýny Srovnalové, která byla dlouholetou členkou Literárního klubu při Krajské vědecké knihovně v Liberci,“ uvedla předsedkyně Sdružení pro veletrhy dětské knihy v Liberci Radka Vojáčková.

V knihovně bude mimo jiné ode dneška do pátku připravena úniková hra pro děti a rodiče „Případ ztracené knihy“ a dnes odpoledne tam bude třeba i výtvarný workshop k festivalové knize Mechové pohádky nazvaný Příšerárium aneb dřevohrátky.

Festival se koná po roční odmlce, loni nebyl kvůli koronavirové pandemii. Netradiční je i doba, obvykle byl v červnu. „Letos jsme to udělali v náhradním podzimním termínu, v červnu jsme si ještě kvůli opatřením netroufli,“ dodala Vojáčková.

Reklama

Doporučované