Hlavní obsah

Festival dětských filmů ve Švédsku uvedl snímek z jižní Moravy

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Festival dětských filmů ve švédském Malmö uvedl v předpremiéře čerstvě dokončený snímek Mazel a tajemství lesa, který vznikal na jižní Moravě.

Článek

Na jeho natáčení předloni v září se podílela také Filmová kancelář Brno působící pod turistickým informačním centrem. Filmaři se vydali na Břeclavsko a do Moravského krasu. Velmi důležitou roli ve snímku hraje jeskyně Býčí skála, uvedla dnes v tiskové zprávě za kancelář Ivana Košuličová.

„Brno a jeho blízké okolí, včetně Moravského krasu, je častým cílem filmařů. Město nabízí zázemí pro filmovou infrastrukturu a jeho okolí zase emocionálně různorodou krajinu vhodnou pro natáčení. Tajemství a mystičnost prostředí Moravského krasu našly skvělé využití právě v tomto rodinném dobrodružství,“ uvedla Košuličová.

Film ukazuje prostředí letních táborů v přírodě i tajemství lesů. „V lese je víc živo, než si myslíme. Pokud zakopnete o kořen nebo na vás spadne šiška, není to náhoda a není to ani hravá veverka. Jsou to ony a ukazují, kdo je v lese doma,“ řekl režisér Petr Oukropec.

Hlavní dětské postavy hrají Sebastian Pöthe a Josefína Krycnerová, v rolích dospělých se jako vedoucí a rodiče objeví Vasil Fridrich, Aleš Petráš, Kristýna Boková nebo Ester Geislerová. Premiéra v kinech je plánovaná na léto letošního roku.

Reklama

Doporučované