Hlavní obsah

Festival Kino Brasil zahájí film Tři léta, koná se online

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Festival brazilské kinematografie Kino Brasil, který se letos koná 5. až 8. listopadu, zahájí film Tři léta od režisérky Sandry Kogutsiové. Snímek ukazuje problémy současné Brazílie z pohledu těch, kteří jim čelí.

Článek

Vzhledem k pandemické situaci se festival uskuteční online na webu festivalu stejně jako doprovodný program včetně filmových úvodů. Filmy budou vysílány v původním znění, diváci si budou moci vybrat mezi anglickými a českými titulky.

„V dnešním rozbouřeném světě potřebujeme i klidné zátoky. Zastavit a vypnout, položit se na hladinu, chytit si svou vlnu a plout - s námi až do Brazílie. Plavíme se v přívalu zpráv, které nás tento rok zahlcují, ale nenecháme se jejich proudem strhnout. Prostřednictvím kinematografie vyplujeme vstříc novým horizontům a objevíme mnoho podob Brazílie,“ vzkázali pořadatelé.

Festival vedle snímku Tři léta dále nabídne příběh mladé youtuberky, která se musí přestěhovat z vyhřátého brazilského severu na chladnější jih a začít chodit do konzervativní katolické školy Alice Junior. Festival Kino Brasil dále uvede hned čtyři snímky režiséra Klébera Mendonçy Filha Eletrospotřebička, Mistrovství světa v Recife, Zelená deska a Zmrzlé tropy. Dokument Amazonia Groove diváky přenese do Amazonie a filmem pro celou rodinu je snímek Monika a kamarádi. Komediální drama Než zapomenu, které získalo několik mezinárodních ocenění, představí několik proslulých herců brazilské kinematografie v čele s Josém de Abreu.

Doprovodný program festivalu nabídne divákům prostřednictvím video konferencí koncerty, hodiny tance, přednášky i diskuse s hosty.

Festival Kino Brasil se koná každoročně od roku 2014. Organizátorem přehlídky je spolek nadšenců do brazilské kultury Saudade. Jeho cílem je představit českému publiku Brazílii v její pestrosti a různorodosti prostřednictvím filmů, které nejsou v Čechách známé a běžně dostupné.

Reklama

Související témata:

Doporučované