Hlavní obsah

Festival Masters of Rock pořadatelé znovu přeložili, bude v červenci 2022

Foto: Rock for People

Ilustrační foto.

Reklama

Festival Masters of Rock ve Vizovicích na Zlínsku nebude ani letos. Kvůli koronaviru pořadatelé jeho 18. ročník přesunuli na červenec 2022. Vstupenky zůstanou platné.

Článek

Přehlídku metalové muziky každoročně navštěvuje přes dvacet tisíc fanoušků. Mezi hlavní potvrzené hvězdy festivalu patří legendární britská metalová kapela Judas Priest, finští symfoničtí metalisté Nightwish nebo švédská skupina Amon Amarth, která hraje melodický death metal. Kromě desítek zahraničích interpretů na přehlídku pravidelně přijíždějí také fanoušci z desítek zemí.

„Festival překládáme už podruhé. Jsou to dvě promarněná léta. Pro nás jako pro pořadatele i pro fanoušky z hlediska zábavy a dovolené,“ uvedl ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron.

Další odložení festivalu však považuje za nevyhnutelné. Zahraničním hvězdám podle Darona nebude zřejmě ani v létě vzhledem k epidemické situaci umožněno cestovat napříč Evropou. Některé kapely, které měly ve Vizovicích vystoupit, mimo jiné právě Judas Priest nebo Black Label Society, už přesunuly svá turné z letoška na rok 2022.

Festival letos není podle Darona možné uspořádat také proto, že očkovaný proti covidu-19 je stále jen zlomek obyvatel Evropy. „Už když odpadly obří festivaly v Německu, věděli jsme, že bude zle. I kdyby to zahraniční umělci nepoložili, nikdo nám neumožní nakumulovat takové množství lidí na jednom místě. Není jiná cesta, než velké mezinárodní festivaly přeložit na rok 2022,“ řekl Daron.

Většina skupin, které účast na 18. ročníku festivalu ve Vizovicích už dříve potvrdily, podle Darona s účastí v příštím roce počítá. „Myslím si, že se to podaří identicky přeložit i podruhé. Ze stran kapel je strašná chuť dodržet to, co slíbily,“ uvedl Daron.

Vstupenky na přehlídku jsou v prodeji od předloňska. V platnosti podle pořadatelů zůstanou i pro příští rok. Po přeložení z loňska se měl festival letos uskutečnit v termínu od 8. do 11. července. Nový termín je od 7. do 10. července 2022.

Reklama

Doporučované