Hlavní obsah

Festival na terasách loutkářského muzea začne až v srpnu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

I letos se bude konat v Muzeu loutkářských kultur v Chrudimi festival kulturních akcí nazvaný Bez nití/Odvázané léto na terasách. Čtvrtý ročník však začne až v polovině srpna, prodlouží se ale do září.

Článek

Tradičně kombinuje loutkářská představení a koncerty, konají se na terasách renesančního Mydlářovského domu s výhledem na město.

Letošní sérii zahájí 14. srpna v 18:00 loutkové divadla Waxwing Theatre s inscenací Rok prasete. Večer vystoupí alternativní skupina Květy oceňovaná pro své netradiční skladatelské postupy i poetické a mnohovýznamové texty.

O den později bude program s třemi krátkými představeními několika souborů pro pouhých tři až deset diváků, každé se uskuteční několikrát. Kvůli omezené kapacitě je nutné koupit si vstupenky s předstihem.

Poslední prázdninový pátek na terasách vystoupí Divadlo vzhůru nohama, děti se mohou těšit i na představení Otěstánek v podání divadelního studia Damúza. Večer zakončí soubor Buchty a loutky s loutkovou adaptací Hitchcockova hororu Psycho.

Na závěr cyklu čeká návštěvníky hudební program 5. září. Představí se Martina Trchová & Trio nebo básník a folk-rockový písničkář Marcel Kříž. Podrobný program muzeum zveřejnilo na svém webu. Kapacita teras je omezená, proto je lepší si vstupenky koupit v předprodeji v recepci muzea.

Reklama

Doporučované