Hlavní obsah

Festival nezávislé kultury RING X10 nabídne koncerty i divadlo

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Divadelní představení, koncerty či autorská čtení nabídne v posledním srpnovém týdnu na Mariánském náměstí a v kulturních institucích v centru Prahy festival nezávislé kultury RING X10.

Článek

Jeho první ročník pořádá pražské Divadlo X10 ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze a jejich cílem je nabídnout divákům zážitek z nezávislé kultury i objevování nových kulturních míst.

Vedle pouličních představení a koncertů na Mariánském náměstí tak budou moci diváci navštívit akce v ústřední knihovně, Divadle X10 či Skautském institutu. „Platit se bude pouze za akce uvnitř, program na Mariánském náměstí bude zadarmo,“ řekla Barbora Koláčková z Divadla X10.

Festivalový program bude v době od 24. do 30. srpna každý den v odpoledních a večerních hodinách. Na Mariánském náměstí to budou převážně koncerty, vystoupí například Dorota Barová Trio, Barbora Mochowa či Beata Hlavenková s Kapelou snů. Festival zahájí v pondělí 24. srpna v 16:30 kapela Spoq a Mana Dark. V úterý zahraje například skupina M/Á/J. Její koncert vizuálně doplní výtvarnice a režisérka Michaela Bartoňová, která bude promítat svou živou malbu na budovu městské knihovny.

Součástí programu na náměstí budou i autorská čtení, workshopy pro děti či divadelní představení jako Loveless autorky Kamily Mottlové či Mastičkář souboru Divadla X10.

Ve Skautském institutu festival nabídne divadelní hry jako Klaunovy názory A Studia Rubín či Words of apology souboru Ufftenživot. V Divadle X10 v Charvátově ulici budou moci zájemci zhlédnout představení Zmrzačení či Hilda a v pátek 28. srpna čtyři koncerty. V ústřední městské knihovně připravili organizátoři projekce a diskuse ke dvěma filmům. Ve středu 26. srpna promítnou film Francek o kubistickém malíři Františku Kupkovi a o dva dny později dobrodružný experimentální film Menandros&Thais.

Program festivalu dnes zveřejnili organizátoři na webu Divadla X10, kde budou k dostání i vstupenky na jednotlivá představení.

Reklama

Doporučované