Hlavní obsah

Festival sedmdesátimilimetrových filmů KRRR! nabídne 11 snímků

Ilustrační foto.

Reklama

Krnovský filmový festival KRRR!, který je zaměřený výhradně na sedmdesátimilimetrové filmy, letos nabídne 11 snímků. Konat se bude od 20. do 22. srpna, především v krnovském kině Mír.

Článek

„Část projekcí se bude v souvislosti s epidemií koronaviru konat i pod širým nebem. Festival zahájí projekce snímku Superman z roku 1974,“ řekla mluvčí krnovské radnice Dita Círová.

„Nepříznivá epidemická situace znemožnila už druhý rok po sobě pořádání tradiční jarní přehlídky KRRR!, která je zaměřena na projekce snímků na 70mm filmovém formátu. Městské informační a kulturní středisko Krnov se přesto konání letošního ročníku nechtělo vzdát, uskuteční se proto v netradičním termínu v srpnu,“ uvedla.

Současná opatření ale podle pořadatelů stále nedovolují pořádání plnohodnotného festivalu, protože je problematické pozvat zahraniční hosty a partnery. „Přesto jsme se ho rozhodli zorganizovat a u příležitosti letošních oslav 60 let kina Mír připomenout všechny panoramatické formáty na různých filmových pásech. Diváci tak budou mít šanci zažít nejen projekce v 70 mm formátu, ale připraveny budou také raritní 35 mm kopie a pro venkovní letní kino pak kopie na 16 mm filmovém materiálu,“ uvedl vedoucí kina Pavel Tomešek.

Zájemci se mohou těšit na slavné snímky. Například uvidí filmy Poslední mohykán, Duna, Vražda v Orient expresu, Old Shatterhand či Dobrodružství Poseidonu a Motýlek.

Reklama

Související témata:

Doporučované