Hlavní obsah

Festival Valašský špalíček by se měl konat na konci června

Foto: Pixabay

Ilustrační foto.

Reklama

Festival Valašský špalíček by se měl v areálu zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku uskutečnit 24. až 26. června. Půjde o 39. ročník.

Článek

Už nyní však organizátoři vědí, že budou muset oželet část na podzim zveřejněného programu, který měl do jisté míry také „splácet dluhy“ z loňského ročníku, sdělil mluvčí Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí Ondřej Smolka.

Pořadatelé jsou s oslovenými hudebníky a skupinami v kontaktu a průběžně zjišťují jejich možnosti či omezení na obou stranách. „Bohužel, koronavirus z Číny způsobil globální problém a vývoj epidemie je těžko předvídatelný nejen v České republice. Není se tedy čemu divit, když bluesoví veteráni Paul Jones, Dave Kelly, Rob Townsend, Tom McGuinness a Gary Fletcher, tedy legendární The Blues Band z Velké Británie, se z účasti na letošním ročníku omluvili,“ uvedl dramaturg Karel Prokeš. S Blues Bandem pořadatelé jednali o vystoupení ve Valašském Meziříčí čtyři roky.

V některých případech ještě není o účasti hudebníků rozhodnuto. „Zástupce kapely irského kytaristy a zpěváka Erica Bella, v roce 1969 zakladatele slavných Thin Lizzy, se před několika dny ozval, že zájezd do Česka zatím nevzdává. Totéž s příchodem jara vzkázal také jeden z nejvýznamnějších rockových kytaristů kontinentální Evropy Jan Akkerman,“ uvedl Smolka. S vystoupením zatím počítají například také polské kapely.

Z domácí scény by se měli představit Vladimír Merta s houslistou Janem Hrubým, Luboš Pospíšil se skupinou 5P, Jiří Pavlica a Hradišťan ve spojení s Hanou a Petrem Ulrychovými a jejich kapelou Javory Beat. „Novinkou je také Flamengo Reunion Session s původním kytaristou Pavlem Fořtem, Vladimírem Gumou Kulhánkem na basu a dalšími hosty. A zdá se, že letošní pětasedmdesátiny by zde mohl předběžně oslavit i dávný zpěvák skupin Cardinals, Blue Effect či Bohemia Lešek Semelka,“ uvedl Smolka.

Reklama

Doporučované