Hlavní obsah

Festival VyšeHrátky opět nabídne divadlo, hudbu i výtvarné dílny

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Divadelní a hudební představení i výtvarné dílny tradičně nabídne týdenní festival pro děti a jejich rodiče VyšeHrátky, který dnes začíná na pražském Vyšehradě. Program vyvrcholí o víkendu.

Článek

Festival pořádá Studio Damúza, které se orientuje především na projekty studentů a čerstvých absolventů DAMU. Letošní ročník bude již sedmnáctý.

„Odpoledne budou patřit malým školákům, pro které se chystají představení, výtvarné, herecké i pohybové workshopy a koncerty po skončení vyučování. Ve vybraných dnech bude součástí festivalové nabídky i dopolední program pro batolata,“ uvedli pořadatelé. V úterý na festivalu vystoupí dětská kapela Bombarďák, v sobotu skupina Nedloubej se v nose z mosteckého Divadla rozmanitostí.

Z repertoáru Studia Damúza se v programu objeví pohádky Bajaja, Superkluk nebo Turnaj krále Karla. „Chybět nebudou ani tradiční pohádkové příběhy v osobitém podání - Perníková chaloupka, Otesánek nebo Z tajného deníku Smolíčka Pé,“ oznámili pořadatelé. Pro děti od dvou let je připravena inscenace s názvem Řeka.

Sedmnáctý ročník VyšeHrátek připomene 600. výročí bitvy pod Vyšehradem, v níž 1. listopadu 1420 husitští bojovníci porazili vojsko krále Zikmunda Lucemburského. Pro školy tak bude v koprodukci s uměleckým souborem Tabula Rasa připravena divadelní bojovka nazvaná Cesta do středověku.

Festival se uskuteční v prostorách královské akropole na Vyšehradě. Vstupenky na jeho placenou část se prodávají v kamenných prodejnách sítě GoOut a na webu www.goout.cz. Během festivalového týdne bude pokladna otevřena také přímo na Vyšehradě.

Reklama

Související témata:

Doporučované