Hlavní obsah

Ficovi byl článek zavražděného Kuciaka nepříjemný. Šéfredaktor Bárdy o podivné reakci slovenského premiéra

Bárdy: „Neumíte si představit, jak pro nás byly první dny po vraždě těžké.“Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

 

Reklama

Když jsem viděl premiéra Fica, jak ukazuje odměnu milion eur za dopadení vraha Jána Kuciaka, kroutil jsem nad tím nevěřícně hlavou, popisuje šéf webu Aktuality.sk Peter Bárdy.

Článek

„Stále věřím, že nejsme mafiánský stát,“ říká ve Výzvě Peter Bárdy, šéfredaktor slovenského webu Aktuality.sk, pro který pracoval zastřelený novinář Ján Kuciak.

Od jeho vraždy uplynuly skoro dva týdny a policie stále nemá pachatele. Případ vyvolal na Slovensku politickou krizi a volání po konci vlády premiéra Roberta Fica.

„Fico se dost lehkovážně vyjadřoval o textu Jána Kuciaka a o tom, jestli ten text souvisel s jeho vraždou. Nevím, co tím sledoval. Nebylo mu ale příjemné, že zveřejňujeme článek, kde přímo spojujeme velmi toxické podnikatele s jeho nejbližšími spolupracovníky,“ popisuje Bárdy osobní setkání se slovenským premiérem.

Jak vražda Jána Kuciaka zasáhla do fungování redakce Aktuality.sk? Důvěřuje Bárdy slovenské policii, že vraždu jeho kolegy vyšetří? A ustojí podle něj premiér Fico požadavky na předčasné volby? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované