Hlavní obsah

Filipová o dceři Lenny: Od hudby jsem ji odrazovala, ale jen chvíli

Proč Lenka Filipová svou dceru odrazovala od hudby?Video: Veronika Farářová

 

Reklama

Když se úspěšná zpěvačka Lenny rozhodla vstoupit do českého showbyznysu, nemusela si pro rady chodit daleko. Se vším se mohla svěřit mamince Lence Filipové. Ta v rozhovoru pro Televizi Seznam přiznala, že dceru od hudební branže odrazovala. Ale jen chvíli.

Článek

„Když se ukázalo, že by Lenny měla skutečný zájem dělat muziku jako hlavní obor, který vystudovala v Londýně, tak jsem jí říkala: A víš, do čeho jdeš? Jako rodič, který ví, co branže obnáší, jsem úplně nadšená nebyla. Ale když mi tvrdila, že se na jevišti cítí dobře a nesmírně ji vystupování baví, tak jsem ten pocit znala a musela jsem říct, ať do toho jde,“ uvedla Lenka Filipová, jež nyní po patnácti letech vydala nové album plné keltských písní.

Hudba ji naplňuje stále a za jinou práci by ji ani na chvíli nevyměnila.

„Základní je, aby vás profese, která je i vaší radostí, bavila. Nesmí se vám omrzet. I když jsou chvíle, které nepatří k těm nejradostnějším. Když vlastní práci podepřete pílí a znalostí daného řemesla, emocí a citem, tak není nic hezčího,” dodala i na adresu dcery Lenny.

Ta před zraky tří tisíc nadšených fanoušků zakončila v pražském Foru Karlín své podzimní turné MMXVIII ve velkolepém stylu. Svůj dosud největší sólový koncert kariéry pojala v duchu nápadité audiovizuální show, která přinesla rovnou několik překvapivých momentů.

Foto: www.klapper.cz

Lenny na turné MMXVIII.

„Při koncertech mi jde hlavně o vzájemnou výměnu energie s lidmi, o to, aby se cítili dobře. Během vymýšlení konceptu se ráda vracím k tomu, co u diváků dobře zafungovalo v minulosti. Pokaždé se to ale snažím posunout na vyšší level,“ říká Lenny, která na projekcích po vzoru loňských vystoupení spolupracovala s Matyášem Vordou ze skupiny Mandrage. A svým slovům dala před zaplněnou halou za pravdu.

Celý rozhovor se zpěvačkou Lenkou Filipovou najdete v úvodním videu.

Magazín Slavní pak můžete sledovat každou neděli od 21 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované