Hlavní obsah

Filmaře legendárního seriálu Narcos v Mexiku zastřelili

Filmař Carlos Muñoz Portal byl nalezen mrtvý v Mexiku.

 

Reklama

Carlos Muñoz Portal měl na těle několik střelných zranění. Jeho tělo objevili v oblasti známé vraždami drogových gangů.

Článek

Filmař Carlos Muñoz Portal (37) populárního seriálu Narcos byl zabit při hledání nové lokace pro natáčení. Jeho tělo bylo nalezeno v autě poblíž města Temascalapa v centrální části Mexika. Oblast je známá vraždami souvisejícími s drogami.

Okolnosti Portalovy smrti jsou zatím neznámé. Na těle měl podle deníku El País několik střelných poranění. Podle spekulací přátel mohl vyvolávat nechtěnou pozornost svým fotoaparátem.

Portalovo úmrtí potvrdila i americká internetová videopůjčovna a televize Netflix. Podle jejího prohlášení mexické úřady případ stále vyšetřují. Čtvrtá řada seriálu Narcos se má odehrávat právě v Mexiku a Portal pro ni hledal natáčecí lokace.

Portalova filmová kariéra trvala déle než 10 let a podílel se i na poslední bondovce Spectre nebo sérii Rychle a zběsile.

Jen za letošní květen bylo v Mexiku zavražděno přes dva tisíce lidí. Většina z nich v souvislosti s válkou drogových gangů.

Seriál Narcos diváci hodnotí jako jeden z nejlepších všech dob. Vypráví skutečný příběh Pabla Escobara, kokainového krále, který patřil v osmdesátých letech 20. století k nejobávanějším zločincům na světě . Seriál detailně mapuje vzestup a pád jeho impéria. Netflix natočil tři série, čtvrtá by měla být hotová příští rok.

Reklama

Související témata:

Doporučované