Hlavní obsah

Filmové premiéry na květen: Star Wars nebo dokument o migrační krizi

Necháte se v květnu zlákat do kina? Redakce pořadu Slavní nabízí orientaci v novinkách tohoto měsíce.Video: Dominika Nováková, Youtube.com

 

Reklama

V květnu se sešly filmy dosti ponuré - horory, thrillery, smutné lidské příběhy. Ovšem najde se i pár sci-fi a české filmy - kupříkladu Kluci z hor režiséra Tomáše Magnuska nebo Teambuilding.

Článek

Teambuilding

Zaměstnanci banky z jednoho okresního města vyrážejí na tři dny do hor na teambuilding. Cílem je utužení kolektivu, vypilování pracovních schopností a hlavně plusové body do osobního hodnocení ředitele, který se chce posunout na vyšší post. K povýšení potřebuje pozitivní hodnocení ve všech oblastech.

Pomsta

Pomsta je francouzský akční thriller s „killbillovským“ námětem. Bohatí milující tatínkové od rodin se jako každý rok sejdou uprostřed pouště, aby posílili své mužství a vybili stres pořádným lovem. Idylku naruší milenka jednoho z nich, o kterou se začnou zajímat i ostatní. Věci se vymknou kontrole a oni nechají umírající dívku uprostřed pouště. Přežije a začne se mstít.

Human Flow

Dokument Human Flow ukazuje podoby migrační krize. Celosvětově ceněný a uznávaný umělec Aj Wej-wej byl sám v minulosti uprchlíkem. Jeho epický dokument se proto na tragické osudy uprchlíků v dnešní migrační krizi dívá s porozuměním. Diváky bere na cestu z domova do neznáma a nabízí nečekanou lidskou důstojnost, naději - a také humor.

Deadpool 2

V květnu je na programu také druhý díl bláznivé sci-fi komedie Deadpool v hlavní roli s Ryanem Reynoldsem. Deadpool vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství. A také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť ta jeho pravá je pěkně hnusná.

Solo: Star Wars Story

Také vám i přes silnou konkurenci rytířů řádu Jedi se světelnými meči přirostl k srdci trochu sprostý, trochu podlý, ale přesto čestný a prostě mazák Han Solo? Tak to pro vás máme dobrou zprávu, protože v květnu bude v kinech nový film ze série Star Wars věnovaný právě mladému Hanu Solovi.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované