Hlavní obsah

Filmové premiéry na září: Sestra, Yeti nebo muž převtělený do ženy

Na co zajít v září do kina? V nabídce je horor, animák i česká komedie.Video: Krystína Gregorová, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

První filmový čtvrtek tohoto měsíce je tady a to znamená, že nás jako vždy čekají filmové premiéry. Na jaké filmy se v září můžete těšit?

Článek

Sestra

Americký horor Sestra volně navazuje na horor V zajetí démonů 2. Podle zahraničních kritiků legendární James Wan opět ukázal, že tento žánr prostě umí. A stejně jako dříve dopřál jedné z vedlejších postav předchozího hororu vlastní film. Tentokrát se jedná o démonickou řádovou sestru, která se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku. Tamější řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství, které rozluštíte až v průběhu děje. Pokud se rádi bojíte, je tenhle film jasná volba, autor totiž slibuje, že v 96 minutách ochutnáte to nejtemnější ze světa filmu.

Malá čarodějnice

Taky jste milovali večerníček o malé čarodějnici a jejím havranovi Abraxasovi? Teď můžete vidět i filmové zpracování této pohádky. Příběh pojednává o několik set let mladé čarodějnici, která touží spatřit opravdový sabat. I když jí to starý moudrý havran Abraxas vymlouvá, čarodějnice jeho rad neuposlechne a na sabat se vydá. Jak už to tak bývá, její přítomnost byla prozrazena. A tak dostala za trest jeden rok na to, aby se stala opravdu dobrou čarodějkou. Co myslíte, vypořádá se s překážkami a složí mistrovskou zkoušku?

Po čem muži touží 

Šovinista, cynik a lamač dívčích srdcí. To je Karel Král - hlavní hrdina filmu Po čem muži touží. Karel pracuje jako šéfredaktor časopisu pro muže a práci i vztahy má tak trochu na háku. Jednoho dne však Karlův nezávazný způsob života dostane hned několik ran. Přijde o práci, ze které ho vyhodí kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera Julie ho dusí, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka. Karel je na dně a společně s nejlepším kamarádem Čestmírem to vyřeší chlapsky - opije se a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to maj v životě přece mnohem jednodušší”. Jak se zmýlil, pochopí hned druhý den ráno, kdy se jeho mužské já probudí v ženském těle.

Yeti: Ledové dobrodružství

A nezapomínáme ani na animáky. V tomto případě na film Yeti: Ledové dobrodružství. A název tady opravdu mluví za vše. Yeti je totiž přesvědčený, že záhadná bytost známá jako „člověk” opravdu existuje. I když ho nikdy nikdo nespatřil a o jeho existenci se vedou jen báje, vydává se sněžný mužík na strastiplnou cestu s jediným cílem. Objevit ta nejznámější a také nejzáhadnější legendární stvoření - lidi.

Beze stop

Umíte si představit, že žijete trvale mimo civilizaci? Přesně tak totiž žije hrdinka filmu Beze stop, patnáctiletá Tom. Spolu se svým otcem bydlí v lese na okraji Portlandu, kde jsou v dobrovolné izolaci a co nejdál od takzvané normální společnosti. Oba mají pocit, že ve svém světě čistých a civilizací nezkažených životů je jim lépe. Co se ale stane, když dá o sobě okolní svět vědět a konfrontace s ním je nevyhnutelná?

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované