Hlavní obsah

Filmový drsňák Hynek Čermák fotí akty. Stydí se ženy i on

Hynek Čermák fotí jenom známé ženy. Stydí se často ony i on.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hynka Čermáka máme zafixovaného většinou jako drsňáka z filmů nebo seriálů. Už nějakou dobu se ovšem věnuje i fotografování ženských aktů. Některé teď vystavuje na pražském Újezdě.

Článek

Sám o sobě říká že nemá rád lidi a popularitu. Přesto se živí herectvím a před několika lety začal dokonce fotit. Ne přírodu nebo zvířata, ale nahé ženy. Chce fotografiemi ukázat nejen krásu, ale i odvahu. „Postavit se před objektiv chce velkou odvahu od modelky, ale focení aktů je odvaha i od fotografa. Na těch snímcích vidíte i moji nahotu. To, jak já vnímám ženy, jak vnímám krásu,” popisuje focení Hynek Čermák. Své dílo i prodává a výtěžek jde na dobrou věc. „Výtěžek vždy chodí na boj proti rakovině prsu. Říkám tomu prso za prso.“

Hynek fotí jenom ženy, které zná. Mezi modelkami je i jeho žena Veronika. Ani jeden z nich ale neprozradil, která z fotografií zobrazuje právě ji. S každou ženou je ale před focením potřeba pohovořit a ještě víc ji poznat. Přeci jen focení aktů je hodně intimní věc a úplně bez studu nikdy není ani samotný fotograf. „Stydím se. Vždycky se schovávám za fotoaparát, abych nějak ctil jejich intimitu. Dívám se jenom skrz ten hledáček, upozorňuje Hynek Čermák.

Jak kterou ženu vyfotí, záleží na pocitu. Inspirací mu je často také samotná modelka. Že by pověsil herectví na hřebík a stal se profesionálním fotografem ho ale nikdy nenapadlo. Právě to, že je focení jeho koníčkem, je na něm to nejkrásnější.

Výstavu fotografií herce Hynka Čermáka si můžete vychutnat až do 9. prosince na pražském Újezdě.

Podrobnosti najdete v úvodní reportáži, která je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:10 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované