Hlavní obsah

Filmový producent Weinstein dostal vyhazov ze své společnosti kvůli sexuálnímu obtěžování hereček

Filmový producent Weinstein opouští svou producentskou firmu kvůli kauze se sexuálním obtěžovánímVideo: AP

 

Reklama

Weinstein ze své producentské firmy neodchází dobrovolně. Ředitelé The Weinstein Company se ve světle informací o sexuálním obtěžování hereček rozhodli ho propustit.

Článek

Filmový producent Harvey Weinstein opouští vedení své produkční firmy The Weinstein Company. Podle nedělního oznámení společnosti neodešel dobrovolně, ale byl s okamžitou platností vyhozen. Jeden z nejmocnějších mužů Hollywoodu podle médií dlouhodobě sexuálně obtěžoval ženy z filmového prostředí.

„Ve světle nových informací o nevhodném chování Harveyho Weinsteina, které se objevily v minulých dnech, se ředitelé The Weinstein Company rozhodli, že jeho působení ve společnosti končí, a to s okamžitou platností," uvádí se v prohlášení řídícího orgánu společnosti, jehož členem je i Weinsteinův bratr Robert.

Rada ředitelů v prohlášení odkazuje na zprávu listu The New York Times z konce minulého týdne, podle níž se Weinstein dopustil nejméně osmi případů sexuálních útoků. Weinstein po zveřejnění článku odešel na dovolenou a rada ředitelů oznámila, že jeho kauzu projedná.

Podle deníku The New York Times 65letý Weinstein uzavřel kvůli sexuálnímu obtěžování mimosoudní dohodu o odškodnění s nejméně osmi ženami. Jednou z Weinsteinových obětí byla v minulosti herečka Ashley Juddová. „Mnohokrát a mnoha způsoby jsem mu říkala ne,” řekla listu The New York Times Juddová, které Weinstein v jednom hotelu v Hollywoodu před dvaceti lety nabízel masáž a chtěl, aby ho sledovala ve sprše.

Sám Weinstein, který je spoluzakladatelem produkční a distribuční firmy Miramax, v reakci na článek uvedl, že si uvědomuje, že jeho chování v minulosti způsobilo mnoho bolesti a že se za to omlouvá. Nicméně se nechal také slyšet, že „dospíval v 60. a 70. letech, kdy pravidla chování byla jiná”.

Pro Weinsteinovu firmu, kterou v roce 2005 založil po odchodu z Miramaxu a která se potýká s klesajícím prodejem, znamená jeho odchod velkou ránu, napsal The New York Times. Jeho závratná kariéra, během níž si připsal více než 300 nominací na Oscara, v uplynulých letech nabrala sestupnou tendenci. Posledním oscarovým snímkem, jehož je Weinstein producentem, je Umělec z roku 2011. Na kontě má producent Weinstein dále filmy jako Pulp Fiction, Zamilovaný Shakespeare nebo Nespoutaný Django.

Reklama

Související témata:

Doporučované