Hlavní obsah

Finanční správa prohrává soudy, kladrubský hřebčín v UNESCO a oprava Karlova mostu

Polední zprávy 9. července 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Polední zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

0:44 – Finanční správa prohrává soudy

Finanční správa prohrála u soudů zhruba 30 procent případů, které se tam dostaly. Roste tak počet podnikatelů, kteří se úspěšně brání proti rozhodnutí tohoto úřadu. A nejde přitom o drobné – výhry před soudem se týkají sporů za více než 3 miliardy korun. Jde o případy, kdy mají kontroloři podezření na krácení daně.

3:16 – Kladrubský hřebčín v UNESCO

Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem se v sobotu trochu překvapivě dostal na Seznam památek světového dědictví UNESCO. Stal se tak prvním hřebčínem na tomto seznamu. Více informací k tématu zjišťovala reportérka Seznamu Michaela Rambousková.

6:50 – Oprava Karlova mostu

Pražský Karlův most bude mít nové ledolamy na ochranu pilířů před povodněmi a ledovými krami. Práce na nich začaly již před měsícem, dnes by měla však být vidět první nová konstrukce. Výměnu ledolamů sledoval reportér Seznamu Šimon Trantina.

9:47 – Nejnižší počet nezaměstnaných od roku 1997

10:05 – Vyšetřování kauzy Bereta

10:38 – Hongkongský extradiční zákon

Návrh hongkongského extradičního zákona je mrtvý. V úterý to řekla správkyně Hongkongu Carrie Lamová. Jeho úplné zrušení ale neslíbila.

11:41 – Hrozila na ruské ponorce globální katastrofa?

12:09 – V lékárnách chybí Vigantol

Každému novorozenci a kojenci ho předepíše praktický lékař. Přípravek Vigantol ale řada lékáren opět nemá. Minimálně do srpna ho navíc ani nebudou moci objednat. Situaci sleduje reportér Seznamu Josef Mačí.

13:52 – Počasí 

Reklama

Související témata:

Doporučované