Hlavní obsah

Finská sauna už nikdy nebude jako dříve a Praha ukázala opravené kobky náplavek

Den očima Valérie Dvořákové.Video: Valérie Dvořáková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 23. října vybírala redaktorka Valérie Dvořáková.

Článek

Pro Čínu symbolické pandy se dostaly už i do kaváren. V čínském podniku obveselují hosty psi s nabarveným kožichem tak, že mají vypadat jako roztomilí medvídci. Jedno nabarvení stojí až 5 tisíc korun a podle majitele kavárny zvířatům nijak neškodí. Nemyslím si ale, že by s tím souhlasili veterináři a už vůbec ne etika.

A zvířátka ještě jednou a tentokrát ta plyšová migrující po Česku. V hlavním městě jsou obří pandy už přes týden zakázané. Ale nelenily a rychle si našly nové útočiště – Český Krumlov. Tak kdo bude další? Čínští turisté? I to by Pražané mohli ocenit.

Praha poprvé ukázala opravené kobky pražských náplavek. Ve středu a ve čtvrtek se na Hořejším a Rašínově nábřeží veřejnosti představí úplně nové kulturní centrum. V jednotlivých kobkách začnou fungovat kavárny, galerie, bary nebo umělecké dílny. Oficiálně se prostory otevřou v listopadu. Náplavka tak bude žít i v zimě!

Finská sauna už nikdy nebude jako dříve! Sedmiletý Fin přišel s praktickým vynálezem – ručník, do kterého se oblečete. Má na sobě totiž poutka, která drží na těle. Mladý podnikatel se teď snaží svůj nápad udat ve světě, Finové jsou prý nadšení. A slogan? Ručník, který drží.

Reklama

Související témata:

Doporučované