Hlavní obsah

Finský trenér ani zaplněná O2 arena nepomohli. Florbalisté podlehli Finům a čeká je boj o bronz

Útočník Josef Rýpar hodnotí prohraný zápas s Finskem.Video: Jakub Burian, Seznam Zprávy

 

Reklama

Čeští florbalisté si na domácím světovém šampionátu o zlato nezahrají. V semifinálovém utkání podlehli úřadujícím světovým šampionům z Finska 2:7. O třetí místo se Češi utkají zítra od 13 hodin s horším z dvojice Švédsko-Švýcarsko.

Článek

Z očí českých hráčů bylo po zápase znát obrovské zklamání. Proti Finsku cítili šanci na úspěch, ale výběr Suomi potvrdil světovou extratřídu a postup do finále si s přehledem pohlídal. „Je to mistrovství světa, ale přirovnal bych to k porážce v českém Superfinále. Nikdo neprohrává rád, je mi to samozřejmě moc líto, ale není čas na smutek. Musíme se z dnešního výsledku oklepat a zítra si dojít pro třetí místo,“ říká útočník Josef Rýpar.

Finy táhl zejména Joonas Pylsy, jehož dvě trefy pomohly týmu trenéra Petteriho Nykkyho k vedení 3:0. Ve 48. minutě sice ze standardní situace snížil kapitán Matěj Jendrišák na 1:3, ovšem kontaktní branka z holí českých hráčů nepřišla. „Chyběla nám jednoduchost, nějaký šťastný odraz, který by Finy rozhodil. Ve třetí třetině jsme se zvedli, ale Finové odskočili na 4:1 a bylo po zápase,“ hodnotí závěr utkání Rýpar.

Češi nakonec Finsku podlehli 2:7 a zítra od 13 hodin je čeká souboj o bronz. Jejich soupeřem bude poražený z dvojice Švédsko-Švýcarsko. „Odlišný zápas to bude v tom, že v něm nebude tak velký favorit, tedy pokud dnes podle předpokladů Švédové porazí Švýcary. S nimi máme lepší bilanci a určitě to bude vyrovnanější zápas. Musíme do utkání vstoupit s pokorou a dát víc gólů než dneska,“ uzavírá Josef Rýpar.

Reklama

Související témata:

Doporučované