Hlavní obsah

Nápad z Krkonoš. Hoteliér zve hosty na vánoční lyžování, ale jako služební cestu

Foto: Facebook Aparthotelu Svatý Vavřinec

Aparthotel v Krkonoších plánuje zůstat přes svátky otevřený, nabízí pobyty pro lidi, kteří mohou pracovat z domova.

Reklama

Ubytovat normálně hosty, kteří přijeli za rekreací, nemohou. Tak se v Aparthotelu Svatý Vavřinec rozhodli nabízet pobyty jako pracovní cesty.

Článek

Kdo má objednaný a zaplacený pobyt na horách o vánočních svátcích či na silvestra, mohl se s takovou nabídkou setkat v posledních hodinách docela často. Hoteliéři, jimž vláda pondělním zákazem vzala naděje na vrchol sezony, přišli s novým způsobem, jak přes vládní omezení klientelu do hotelu dostat.

Jeden z konkrétních příkladů nabízí facebookový profil Aparthotelu Svatý Vavřinec, jenž zveřejnil výzvu, že přes svátky zůstává otevřený pro hosty, kteří přijedou pracovně.

„Aktuální situace vám i nadále umožňuje přijet na vánoční či silvestrovský nebo následně zimní pobyt - a to formou služební cesty, jíž je i home office, který budete vykonávat z našeho hotelu,“ oznámil na sociální síti krkonošský hotel, a láká tak na pobyt na horách, kam může pracovník vyrazit i „s rodinou či blízkými“.

Pro Seznam Zprávy ředitel aparthotelu Martin Venglář vysvětluje, jak celý koncept funguje.

„Turisté jsou pro nás na základě nařízení vlády absolutní tabu. Kromě apartmánů, které mají soukromé majitele, nám zbývá poslední možnost - a to ubytovávat za účelem výkonu práce z různých home officů,“ prohlásil ředitel ubytovacího zařízení v Peci pod Sněžkou.

Bezpečnější než cestovat do práce v tramvaji

Pracovní cestu je podle ředitele Vengláře potřeba doložit čestným prohlášením, případně potvrzením od vedení zaměstnavatele.

„Jsme povinní to z našeho pohledu vyžadovat, ale už to potom nemáme právo lustrovat. Takže ano, nám toto skutečně stačí a já nepředpokládám, že by sem lidé jeli na rekreaci,“ tvrdí ředitel hotelu a pokračuje, že podle jeho názoru je určitě rozumnější strávit čas mezi svátky prací z domova na horách než jezdit v Praze do práce tramvají.

Že by výzvou na sociální síti Facebook nabádal zákazníky, aby obcházeli vládní opatření, odmítá. „To si musí každý klient srovnat ve svém svědomí. Jsme v nějaké situaci a lidé na to nějak reagují. Pro mě je zásadní, abychom bez výhrad dodrželi veškerá vládní opatření. A to se podle nás děje,“ říká Martin Venglář.

Zatím se podle ředitele potencionální zákazníci spíše doptávají na nabízenou možnost, než že by ubytování rezervovali. Stejně tak se aparthotel snaží řešit situaci zákazníků, kteří si pobyt rezervovali dříve.

Podobně nabízí ubytování na horách podle informací Seznam Zpráv i další hotely.

Reklama

Doporučované