Hlavní obsah

Fio banka vyhlíží miliontého klienta, zisk převýšil miliardu korun čistého

Fio banka loni zdvojnásobila čistý zisk na více než miliardu.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jedna z menších bank na tuzemském trhu oznámila, že v nejbližší době bude mít přes milion klientů.

Článek

Fio banka vytvořila v roce 2018 čistý zisk 1,013 miliardy korun, o rok dříve to bylo 423 milionů korun. Bilanční suma banky stoupla na 126 miliard korun. Výsledky oznámila banka v tiskové zprávě.

Z ostatních bank zatím zveřejnila loňské výsledky zatím Air Bank, které stoupl čistý zisk o 139 procent na 1,4 miliardy korun.

Objem vkladů Fio banky vzrostl o 17 miliard na 121 miliard Kč. Banka šestý rok v řadě získala přes 100 tisíc nových klientů a s 900 tisíci klienty je pátou největší bankou v Česku. Nové klienty získává z řad spotřebitelů i firem, kterých v roce 2018 byla zhruba pětina z celkového počtu nových klientů.

„V době udělení bankovní licence v roce 2010 jsme měli zhruba 50 tisíc klientů, přes půlmilionovou hranici jsme se přehoupli v roce 2015 a nyní je s námi 900 tisíc klientů. Milionová hranice je pro nás dalším cílem,“ uvedl mluvčí banky Ján Franek.

Fio banka vznikla v roce 2010 udělením bankovní licence brokerské společnosti a následnou integrací družstevní záložny. Součástí skupiny Fio, kterou vlastní tuzemští podnikatelé Romuald Kopún a Petr Marsa, je RM-Systém.

Reklama

Související témata:

Doporučované