Hlavní obsah

Firma Harveyho Weinsteina je v bankrotu, nepodařilo se jí sehnat investora

Weinsteinova firma podala návrh na konkurz.Video: Veronika Krátká, AP

 

Reklama

Společnost The Weinstein Company, kterou dříve vedl Harvey Weinstein, podala návrh na konkurz. Zájem o koupi majetku firmy projevila dceřiná společnost soukromého investičního fondu.

Článek

Americké filmové a televizní studio The Weinstein Company, jehož bývalý šéf Harvey Weinstein byl obviněn ze sexuálního harašení a násilí, podalo návrh na konkurz. O koupi majetku firmy má zájem dceřiná společnost soukromého investičního fondu Lantern Capital Partners.

Společnost The Weinstein Company podala návrh u soudu v Delawaru. Podle žádosti má závazky ve výši 500 milionů až jedna miliarda dolarů, v přepočtu 10,3 až 20,6 miliardy korun. Ve stejné výši je i její majetek.

Bankrot studia přichází poté, co firma strávila několik měsíců hledáním kupce nebo investora. Původně uzavřela dohodu s investorskou skupinou vedenou bývalou úřednicí vlády Baracka Obamy Marií Contrerasovou-Sweetovou, skupina však zrušila svoji nabídku na počátku tohoto měsíce, když zjistila, že firma má větší závazky, než doposud uváděla.

Studio bratrů Weinsteinových produkovalo a distribuovalo známé filmové hity jako Králova řeč a Terapie láskou či televizní pořady, například realitní show zaměřenou na módu Project Runway.

Více než 70 žen obvinilo spoluzakladatele firmy Harveyho Weinsteina ze sexuálního obtěžování, včetně znásilnění. Weinstein byl jedním z nejvlivnějších mužů Hollywoodu. Producent ale popírá, že by si na někom vynutil sexuální styk. Když aféra vyšla najevo, představenstvo firmy jej propustilo a hollywoodské hvězdy se od něj distancovaly.

Reklama

Související témata:

Doporučované