Hlavní obsah

Firma nestihla opravy a nájezd na D1 se změnil v past, která má na svědomí první tragédii

Problematický nájezd dálnice D1. Řidiči by si tady měli dávat velmi dobrý pozor. Video: Tomáš Svoboda

 

Reklama

Je to jen týden, co Seznam Zprávy varovaly řidiče, aby si začali dávat větší pozor na dálnici D1, a už tam dochází k prvním nehodám. Jedna z nich byla tragická.

Článek

Firma najatá na opravu silnice, která spojuje Prahu s Brnem, nestihla dodělat opravy vozovky ani dokončit čtyři mosty a nadjezd, takže úsek na Vysočině je nyní výrazně rizikovější.

I po Vánocích pracují na problematickém úseku dálnice D1 mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou desítky dělníků. Situaci u zavřeného nájezdu na 146. kilometru navíc komplikují řidiči, kteří z nepozornosti nebo úmyslně míjejí zákazové značky a ve směru na Brno vjíždějí přímo na stavbu.

To byl také případ dvou nedávných tragických nehod, při nichž zemřel maďarský občan a další lidé se zranili. „Až pětadvacet procent nehod na našich silnicích je způsobených tím, že řidiči nerespektují dopravní značení,” uporoznila krajská koordinátorka Besipu pro Vysočinu Veronika Vošická.

Podle ní by správci dálnice mohli přidat ke stávajícím značkám ještě další zákazovou značku přímo na nájezd. Policie s Ředitelstvím silnic a dálnic situaci nadále řeší. „Na místě se znovu hodnotilo, zda je značení dostatečné,” ubezpečila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Reklama

Doporučované