Hlavní obsah

Firma s exministrem Vojtěchem si vybrala nového ředitele

Foto: vlada.cz

Adam Vojtěch se stal předsedou představenstva Krajské zdravotní, představenstvo nyní vybralo nového ředitele společnosti.

Reklama

Představenstvo firmy, která slučuje pět největších nemocnic v Ústeckém kraji, vybralo nového ředitele za odvolaného Aleše Chodackiho.

Článek

Personální změny, které se tento týden odehrály v Krajské zdravotní - firmě spojující největší nemocnice v Ústeckém kraji - ještě nekončí.

Poté, co byli ze svých funkcí odvoláni ředitel Aleš Chodacki a předseda představenstva Jindřich Zetek, se už za ně našly náhrady.

Zetka ve čtvrtek na postu předsedy představenstva Krajské zdravotní nahradil exministr zdravotnictví a poslanec hnutí ANO Adam Vojtěch, který byl od loňského podzimu řadovým členem představenstva.

A v pátek má být jmenován také nový ředitel Krajské zdravotní. Jak uvedl zdroj Seznam Zpráv, který je obeznámen s průběhem jednání, členové představenstva vyberou do této funkce Petra Malého.

Malý je v současné době ředitelem rumburské nemocnice a náměstkem ředitele pro léčebnou péči nemocnice v Žatci. Na pozici náměstka by po svém jmenování měl skončit.

Řízením Krajské zdravotní bude pouze dočasně pověřen, vedení kraje počítá s tím, že na post ředitele vyhlásí nové výběrové řízení.

To poslední bylo zrušeno. Přihlásili se do něj čtyři lidé, včetně Aleše Chodackiho. Jenže tři přihlášení vůbec nesplnili podmínky výběrového řízení.

Reklama

Doporučované