Hlavní obsah

Firmou Moravskoslezského kraje jsou výrobci venkovních cvičišť

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Moravskoslezskou Firmou roku se stala společnost Workout Club Parks z Ostravy, která vyrábí hřiště pro venkovní cvičení. Cenu pro Živnostníka roku získal zemědělec Kamil Kublák z Fryčovic na Frýdecko-Místecku.

Článek

Výsledky regionálního kola soutěže dnes zveřejnili její pořadatelé. Krajští vítězové postupují do republikového finále, jehož vítězové budou vyhlášeni 10. prosince na pražském Žofíně.

Workout Club Parks cvičiště navrhují i vyrábějí, jejich odborný tým se stará o zajištění maximální kvality a bezpečnosti. „Vyrobili jsme více než 250 hřišť na míru, tisíce produktů pro domácí cvičení a patříme mezi největší výrobce workoutových hřišť v Evropě,“ uvedl jednatel Jan Kokáš.

Mezi priority firmy patří vzdělávání a motivace dětí i dospělých ke zdravému a zábavnému cvičení. „Kromě kvality, originálního designu a flexibility produktů se od konkurence výrazně odlišuje i svým přístupem k podnikání. Zároveň má firma obrovský přesah do komunity teenagerů a dětí, kterým umožnila díky realizaci hřišť provozovat volnočasové aktivity,“ uvedl člen poroty Pavel Balon.

Na druhém místě v hodnocení odborné poroty skončila společnost mcePharma, která vyvíjí a vyrábí doplňky stravy a doplňková krmiva. Třetí byla firma Presshydraulika, která vyvíjí a vyrábí hydraulické lisy a hydraulická zařízení.

Kublák působí na statku, kde jeho rodina žila už před rokem 1752. Kublákovi tam nepřetržitě hospodařili až do nucené kolektivizace roku 1958 a po změně režimu farma roku 1991 svou činnost obnovila. Dnes obhospodařuje přes 200 hektarů zemědělské půdy, jejím nosným programem jsou konzumní a loupané brambory, dále obiloviny a semena pro drobné chovatele.

Ovocem a zeleninou farma zásobuje okolní školní jídelny, restaurace a obchody. Chová také sportovní koně. „Zabývám se prodejem vlastních produktů, jako jsou brambory, pohanka, len, a prodejem výrobků regionálních výrobců v naší lokalitě,“ uvedl Kublák.

Druhé místo mezi živnostníky obsadil Otakar Potyka z Orlové na Karvinsku, který pěstuje a prodává kaktusy a sukulenty. Třetí skončil Pavel Flachs z Ostravy, jenž vyrábí pouťové kolotoče.

Reklama

Doporučované