Hlavní obsah

FlixBus od čtvrtka obnoví provoz na třech autobusových linkách

Foto: Seznam Zprávy

Cestující musejí mít roušky, řidiči budou mít jednorázové rukavice a roušky s vyměnitelným nanofiltrem.

Reklama

Autobusový dopravce FlixBus obnoví od čtvrtka provoz svých vnitrostátních spojů. Vyjede na linkách z Prahy do Liberce, Mostu a Karlových Varů.

Článek

První zelené autobusy se na české silnice vrací ve čtvrtek 7. května na linkách Praha-Liberec, Praha-Most se zastávkami v Jirkově, Chomutově a Lounech a Praha - Karlovy Vary.

Dopravce zavádí kvůli koronaviru preventivní bezpečnostní opatření. Cestující jsou během odbavení i po dobu celé cesty povinni mít zakrytá ústa i nos například rouškou.

Řidiči FlixBusu jsou vybaveni ochrannými pomůckami – jednorázovými rukavicemi a rouškami s vyměnitelným nanofiltrem. Nástup na palubu autobusu je umožněn pouze zadními dveřmi, u kterých je cestujícím k dispozici dezinfekce na ruce. Samotné odbavení probíhá přes mobilní telefony a digitální snímač. Řidiči budou cestujícím připomínat nutnost dodržovat při nástupu do autobusu patřičné rozestupy.

Prodej občerstvení je přerušený, dopravce vítá platbu kartou.

Jančura o fungování Student Agency a RegioJet.

Vrací se i další dopravci

Návrat zelených autobusů bude zatím pozvolný, jízdní řády jsou zredukované. „Další spoje a trasy plánujeme postupně přidávat v návaznosti na to, jak se cestující budou s rozvolňováním opatření do dálkové přepravy vracet,“ uvádí mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

„Nabádáme naše cestující, aby si jízdenky kupovali s předstihem po internetu nebo v Praze na nádraží Florenc a platili platební kartou,“ dodává Čmielová.

Arriva ovládla západ Čech.

FlixBus přerušil v Česku veškerý svůj provoz kvůli šíření koronaviru 21. března. Už dříve společnost přestala jezdit i v domovském Německu.

Provoz postupně obnovují i další dopravci, na některých dálkových autobusových linkách začala jezdit například Arriva. Provoz posiluje i na železnici, kde České dráhy, RegioJet i Leo Express už vypravují část svých zrušených spojů. Do normálu by se podle dopravců mohl provoz vrátit do poloviny června.

Reklama

Doporučované