Hlavní obsah

Florbalovou sezonu ukončí superfinále. Obrovsky atraktivní, ale nespravedlivé, říká česká legenda Fridrich

Milan Fridrich kvůli trenérskému angažmá u reprezentace ukončil hráčskou kariéru.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

České elitní florbalové soutěže mužů a žen vyvrcholí sobotním superfinále. Poslední zápasy sezony se poprvé od roku 2012 přesouvají z Prahy do Ostravy.

Článek

Do mužského superfinále se probojovali domácí Vítkovice a vítěz základní části z Mladé Boleslavi. Ostravané se v klíčovém utkání sezony představí popáté v historii, pro Středočechy půjde o třetí účast. „Finále na jeden zápas není tolik spravedlivé, protože se nemusí úplně projevit kvalita týmů, ale chápu, že je divácky mnohem atraktivnější. Tipovat vítěze je složité, ale o něco více šancí dávám Vítkovicím,“ říká asistent trenéra české reprezentace Milan Fridrich.

Florbalová legenda musela kvůli svému trenérskému angažmá u národního týmu v průběhu sezony ukončit aktivní hráčskou kariéru. Po boku finského trenéra Petriho Kettunena povede českou reprezentaci v prosinci na domácím světovém šampionátu.

„Je to obrovská motivace a ještě nás čeká spousta práce. Pokud nebudeme bojovat o medaile, tak to bude velký propad, což nechceme dopustit,“ doplňuje rekordman v počtu nasbíraných bodů v play-off.

Jako problém nevidí ani komunikaci v týmu, kde momentálně vládne angličtina. „Petri je velká osobnost a u hráčů má velký respekt, což mu pomáhá i v komunikaci. Navíc mluví opravdu skvěle a jednoduše, takže s tím žádný velký problém není,“ dodává Fridrich.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované