Hlavní obsah

Fotbalista Čermák promluvil o nehodě. Taxi prý nejelo, tak vyrazil

Soud s Alešem Čermákem.Video: Barbora Kalátová

 

Reklama

Fotbalista Viktorie Plzeň Aleš Čermák byl u soudu kvůli autonehodě. Jako výraz pokání slíbil poslat 160 tisíc na konto obětí trestných činů.

Článek

Fotbalista Viktorie Plzeň a bývalý juniorský reprezentant Aleš Čermák v pondělí stanul před soudem kvůli své květnové autonehodě, při níž s alkoholem v krvi havaroval na okraji Prahy a málem ve voze uhořel.

Obvodní soud pro Prahu 2 musí případ projednávat ve veřejném líčení, protože fotbalista se odvolal proti prvnímu verdiktu vynesenému neveřejně trestním příkazem ve zrychleném řízení. Dostal v něm pokutu 160 tisíc korun a na 20 měsíců zákaz řízení motorových vozidel.

V pondělí verdikt nepadl, soud líčení odročil. Čermák se rozhodl přispět na pomoc obětem v trestné činnosti částkou 160 tisíc korun. Složil už 40 tisíc korun, na uhrazení zbývajících 120 tisíc má čtrnáctidenní lhůtu.

Video: První trest pro Aleše Čermáka

Fotbalista Čermák má zaplatit pokutu za dopravní nehodu, při které málem uhořel.Video: Radek Nohl

Fotbalista se v pondělí před soudem za nehodu omlouval. Uvedl, že se v autobuse na cestě ze zápasu opil a po příjezdu ke stadionu Sparty, kde tehdy hrál, se snažil zavolat taxi. Protože by ale prý objednání příliš trvalo, usedl nakonec sám za volant.

U soudu to označil za mimořádné selhání. Škody spojené s nehodou uhradil.

Čermák je obžalován pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let. Fotbalista naboural po posledním ligovém utkání, kdy se ještě jako hráč pražské Sparty vrátil s týmem ze zápasu na Slovácku. Čermák v noci odjel od stadionu na Letné. Po zhruba šesti kilometrech naboural.

Po nárazu do stromu nedaleko Horoměřic u Prahy začalo jeho auto hořet. Čermák se z vozidla naštěstí dostal. Po nehodě mu však naměřili 1,5 promile v krvi, měl zlomená žebra a přišel také o mistrovství Evropy do 21 let. Před několika dny přestoupil ze Sparty do Viktorie Plzeň.

Dopravní nehodu v opilosti způsobil před časem také další přední fotbalista a současný Čermákův spoluhráč David Limberský. Ten poté, co v Praze naboural své luxusní auto, musel zaplatit škodu v řádu několika desítek tisíc korun a na rok přišel také o řidičský průkaz.

Video: Připomeňte si, jak dopadl případ Davida Limberského

Fotbalista Limberský dostal zpět svůj řidičský průkaz.Video: Jakub Říha

Reklama

Související témata:

Doporučované