Hlavní obsah

Fotbalista Jankto o tragédii v Janově: Po mostě jsem jel den před katastrofou

Jakub Jankto působí v Itálii už delší dobu, ale do Janova přestoupil teprve před probíhající sezonou.Video: David Janeczek, AP

 

Reklama

Nejen celou Itálií otřásla katastrofa z poloviny srpna, kdy v Janově spadla část Morandiho mostu. Neštěstí zasáhlo i českého fotbalistu janovské Sampdorie Jakuba Jankta.

Článek

V polovině srpna se stala v Janově katastrofa, která otřásla celou Itálií. Pád velmi frekventovaného Morandiho mostu vzal život více než čtyřem desítkám lidí.

„Vrátili jsme se ze soustředění a hned za tři dny ten most spadl a já jsem po něm jel vlastně den před katastrofou ve stejný čas,“ soukal ze sebe český záložník Jakub Jankto, který od léta působí v Sampdorii Janov.

Most se zřítil z čistajasna a desítky automobilů spadly ze zhruba padesátimetrové výšky. „Je to velká tragédie, neumím si ani představit co ti lidé zažívali,“ pokračoval Jankto.

Katastrofa zasáhla i průběh nové sezony italské ligy. Úvodní kolo Serie A si oba janovské kluby odložily. Duely Sampdorie s Fiorentinou a FC Janov s AC Milán se odehrají až 19. září respektive 31. října.

Sampdorie i FC Janov mají za sebou dvě ligová utkání s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Sampdorie ale před reprezentační pauzou potěšila své fanoušky výhrou 3:0 nad Neapolí, která v minulé sezoně bojovala do poslední chvíle o italský titul. „Doufejme, že jsme naše fanoušky tou výhrou alespoň trochu potěšili,“ zakončil Jankto.

Reklama

Doporučované