Hlavní obsah

Fotbalista Pergl zemřel ve věku 40 let. Za Spartu si zahrál i s Milánem či Arsenalem

Foto: Profimedia.cz

Zemřel fotbalista Pavel Pergl.

Reklama

Fotbalový světoběžník Pavel Pergl naposledy hrával za Velkou Bíteš. Zemřel ve věku 40 let, objevila se informace o sebevraždě.

Článek

Fanoušci fotbalu si vybaví jeho vytáhlou postavu, však měřil 187 centimetrů. Minulý čas je bohužel u Pavla Pergla, bývalého fotbalisty pražské Sparty, na místě.

Pavel Pergl v úterý zemřel, potvrdil to klub PBS Velká Bíteš, za který ještě nyní ve svých 40 letech v moravské divizi D, tedy čtvrté nejvyšší soutěži v zemi, naposledy v dubnu nastupoval.

První nepotvrzené zprávy hovořily o tom, že Pergl zkolaboval. Okolnosti smrti ale funkcionáři klubu z Velké Bíteše přiblížit odmítli.

Deník Sport na svém webu přinesl informaci, že si Pergl v úterý vzal život sám, když se oběsil v Magdeburgu. Uvedl to s odkazem na informace od Martina Pulpita, trenéra Frýdku-Místku, Perglova blízkého přítele.

S ním se Seznam také spojil, ale Pulpit byl natolik rozrušen, že na otázku ohledně toho, jak Pavel Pergl zemřel, nechtěl v danou chvíli odpovědět: „Podstatné je, že zemřel mladý člověk. Zůstala tu po něm roční holčička. Je to tragédie... Ještě minulý týden jsme spolu hovořili o tom, že mi bude dělat fitness trenéra. Nezlobte se, já teď víc říkat nebudu.“

Své nejslavnější roky Pavel Pergl strávil v pražské Spartě. Získal s ní dva mistrovské tituly. A zahrál si v jejím dresu i Ligu mistrů. A to i proti AC Milán, Manchesteru United, Laziu či Arsenalu.

Za Spartu hrával od žákovského věku. V ligové soutěži se prvně objevil jako defenzivní hráč Blšan, kopal i za Drnovice či Příbram. Do Sparty se vrátil v lednu 2003, po třech letech se pak vydal na cestu Evropou.

Hrával za Drážďany, anglický Preston, kyperskou Larnaku, působil i v Izraeli a pak ve Švýcarsku, v dresech Bellinzony či Locarna. Právě švýcarské soutěže hrával i coby fotbalista Vaduzu.

V české nejvyšší soutěži mu statistici napočítali 134 utkání a 10 branek.

Pokud se potvrdí, že si Pergl vzal život sám, pak bohužel nebude jediným exligovým fotbalistou, který tak v poslední době učinil. Před rokem si podobný způsob odchodu ze světa zvolili David Bystroň a František Rajtoral, někdejší hráči Viktorie Plzeň.

Reklama

Doporučované