Hlavní obsah

Fotbalista Rajnoch: O depresích je nutné mluvit

Hostem Ušáku byl Jan Rajnoch.Video: Jaromír Bosák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Během své kariéry poznal luxus úspěchu i pocit, že neprohrává jen se soupeři, ale i sám se sebou. Život profesionálního fotbalisty se mnohým může zdát skvělým a bezproblémovým.

Článek

Jan Rajnoch dobře ví, že skutečnost může být leckdy úplně jiná.

Nedávná koronavirová doba přinesla Janovi nejednu starost. Postihla ho totiž natřikrát. Jako spolumajitel pražské pivnice ani jako stále aktivní fotbalista a mládežnický trenér Motorletu a do třetice jako fotbalový expert stanice O2 neměl takzvaně do čeho píchnout. O tom, že by něco vydělával, nemluvě. Ale všechno má svůj konec a nedávno zase rozjel život na tři směny.

I když od léta už to bude jen na dvě. S aktivní fotbalovou kariérou je konec. Rajnoch se chce soustředit na trenérskou dráhu. Hodlá dokončit studium nejvyšší možné licence a proniknout tam, kde se udržoval dlouhá léta jako hráč – do profesionálního fotbalu. A jak by to měl rozdané trenér Rajnoch s fotbalistou Rajnochem? I o tom se dozvíte v novém díle Ušáku.

Jan Rajnoch hrál v reprezentaci, má za sebou velké zápasy na ligovém i mezinárodním poli. Ale ten největší mač hrál a vyhrál se svou psychikou. Během prvního působení v Turecku se dostal až na dno a podle svých slov nebyl daleko od toho, aby skončil jako jeho kolegové Rajtoral a Bystroň. Tedy sebevraždou. V pravou chvíli objevil možnosti terapie, kterou využívá dodnes a která mu s velkou pravděpodobností zachránila život.

„Je potřebné o těchto věcech mluvit. Já jsem to udělal, i když si o mně potom mnozí lidé mysleli, že jsem blázen. Takhle se na ty, kteří mají takovéto problémy, pořád ještě většina dívá,“ říká v novém Ušáku fotbalista Rajnoch. Je určitě dobře, že šel Jan i s tak niterným problémem na veřejnost, protože to může dalším, kteří se do podobné situace dostanou, pomoci.

Reklama

Související témata:

Doporučované