Hlavní obsah

Fotbalista za miliardu je stále mimo provoz. Schicka si proklepne lékařská kapacita v Mnichově

Jak to vypadá se zraněním českého fotbalisty Patrika Schicka se podívejte ve videu.

 

Reklama

Fanoušci AS Řím v létě s nadšením vítali českou posilu jménem Patrik Schick. V rozběhnuté sezoně si jí ale zatím příliš neužili, český reprezentant odehrál v Serii A zatím jen pár minut proti Hellasu Verona.

Článek

S odpovědí na otázku, jak dlouho ještě na jeho uzdravení budou čekat, by měla příští týden pomoci Schickova návštěva v Mnichově. Věhlasnějšího experta na poraněné nohy slavných fotbalistů nežli Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta byste v Evropě hledali těžko. Dlouholetý lékař Bayernu Mnichov se pokusí zjistit, proč u Schicka jeho zranění, doprovázené bolestmi, přetrvává už několik týdnů.

„Žádné odhady, kdy by se Patrik mohl vrátit na trávníky, po mně nechtějte. To je ošemetná věc. Patrik má problém na tříselném úponu, po tom vyšetření u Müllera-Wohlfahrta budeme, předpokládám, chytřejší,” podotýká Pavel Paska, šéf agentury ISM, která Patrika Schicka zastupuje.

Často se zdůrazňuje, že AS Řím vydal za Schicka 42 milionů eur, tedy více než miliardu korun. Ve skutečnosti je suma rozdělena na několik splátek. A technicky je Schick v Římě stále jen na hostování.

„Jde ovšem o hostování s povinnou opcí. Smlouvy jsou uzavřené a podepsané tak, že se hostování změní v lednu v přestup, ať se děje, co se děje,” zdůrazňuje Paska, že k žádnému výkrutu, třeba kvůli zdravotnímu stavu jeho klienta, už nemůže dojít. „Stejně tak má i Patrik Schick jako hráč podepsanou svou dlouhodobou profesionální smlouvu s AS Řím, je tedy jeho hráčem a na tom se opravdu nic měnit nebude,” podtrhává Paska.

Mechanismus hostování s povinnou opcí používají často zejména italské kluby. Má souvislost s pravidly UEFA o finanční fair play. V situaci, kdy už kvůli těmto regulačním pravidlům nemohou kupovat další hráče, použijí hostování s povinnou opcí. A hráče tak do svého kádru získají hned, přičemž z hlediska finančního plnění a dozoru UEFA zároveň posunou transakci do dalšího přestupního okna. V podstatě tedy jde o odložení platby o půl roku, s tím, že z takto dohodnutého transferu už se nelze vyvázat.

Jak je na tom Patrik Schick se zdravím i co jej v nejbližších dnech čeká, se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované