Hlavní obsah

Fotbalová hvězda Rosický v nové roli. Jak bude vypadat jeho rozlučka a přijal by nabídku trénovat Spartu?

Výzva: Tomáš Rosický.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Fotbalistu s takovým talentem, jaký měl Tomáš Rosický, teď v Česku nenajdeme. Fotbalová reprezentace i pražská Sparta hledají cestu, jak se dostat zpět na výsluní, navázat na úspěchy jeho velké generace. Jak jim v tom může pomoci? Více ve Výzvě Seznam Zpráv.

Článek

Tomáš Rosický se na rozdíl od řady svých bývalých spoluhráčů rozhodl, že to nebude jen komentovat od golfových greenů a skleniček campari, ale sám půjde v nových rolích s kůží na trh.

Krátce před Vánoci oficiálně ukončil hráčskou kariéru a stal se členem managementu fotbalové Sparty, kde spolupracuje zejména se sportovním ředitelem Zdeňkem Ščasným. Zároveň by se měl stát členem nově utvářené sportovní rady. která má na Fotbalové asociaci ČR fungovat jako oponentní orgán reprezentačního trenéra Karla Jarolíma.

Rosický sám odehrál za národní tým 105 zápasů, nejvíc po boku Nedvěda, Poborského či Kollera zářil na Euru 2004 v Portugalsku, kde Češi došli do semifinále. Vyhrál bundesligu, s Arsenalem pak opakovaně Anglický pohár. Experti se shodnou, že nebýt četných zranění, která mu komplikovala kariéru, patřil by mezi nejlepší fotbalisty světa všech dob.

Lákala by ho kariéra u reprezentace? Jak se dívá na výkony současné Sparty? Koho si pozve na svoji fotbalovou rozlučku? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte na celoplošné Televizi Seznam. Návod jak naladit, najdete ZDE.

Reklama

Doporučované