Hlavní obsah

Fotbalová Sparta by mohla mít nového sponzora. O smlouvě jedná se Sazkou

 

Reklama

Na dresech fotbalové Sparty by se mohlo objevit nové logo.

Článek

Ve fotbalovém zákulisí se rodí další zajímavý obchod. Poté, co se sázková kancelář Fortuna stala tento týden novým partnerem českého fotbalu, jedná o novém partnerství - tentokrát se Sazkou - fotbalový klub AC Sparta.

Ačkoli oficiálně Sparta ani Sazka ještě o jednáních nehovoří, podle zdrojů Seznamu jde o jistou věc.

„Partnerství Sazky a Sparty je pouhou spekulací. Pro SazkaBet dostáváme mnoho nabídek k partnerství a spolupráci, které vždy pečlivě vyhodnocujeme a zvažujeme. Stejně tak je tomu v případě Sparty,“ napsal Seznamu Václav Friedmann, manažer komunikace Sazky.

Podobně reagoval také mluvčí Sparty Ondřej Kasík. „Aktuálně generálního partnera nemáme a samozřejmě stojíme o spojení se silnou společností, nicméně další informace poskytnout v tuto chvíli nemohu," napsal v  SMS zprávě Seznamu.

Jednání o kontraktu však v zákulisí běží a zdroj, který je s nimi obeznámen, Seznamu popsal, že jde o velké peníze.

Sparta totiž poslední měsíce jednala i s konkurenční sázkovou společností Rebuy Stars, která ji pro příštích 5 let nabízela přes 100 milionů korun. Fotbalový klub ovšem místo toho začal před několika týdny jednat se Sazkou.

Sazka chce poutat na novou službu

Sazce jde v tuto chvíli hlavně o reklamu k takzvané Fantasy lize, jejíž spuštění chystá. Asi i proto vstoupila do jednání Sparty s konkurencí.

Rebuy Stars totiž chtěla přes partnerství se Spartou upozornit na podobný produkt – takzvanou STARLIGU.

Zdroje mluví o tom, že na dresech Sparty by se mělo zatím objevit logo SazkaBet, produktu pro kurzové sázky, ale v budoucnu by mělo být nahrazeno právě značkou pro Fantasy ligu.

Jde o hru, v níž si hráči skládají vlastní týmy z reálných fotbalových hráčů. Za to, jak se jednotlivcům dařilo na skutečných fotbalových hřištích, dostávají pak hráči body.

Olympiáda i Kladno

Sazka finančně vstupuje do sportu posledních několik let. Částečně ji k tomu nutí loterijní zákon. Proto posílá peníze třeba Českému olympijskému výboru.

Sport ovšem využívá taky jako svoji reklamu. V roce 2011 zabezpečila na 3 roky HC Kladno, které vlastní Jaromír Jágr. Ten se za to stal na čas tváří Sazky.

Reklama

Doporučované