Hlavní obsah

Sparta představila nového trenéra, Stramaccioniho nahradil Hapal

Andrea Stramaccioni končí na lavičce Sparty v průběhu první sezony, vystřídá ho Pavel Hapal.Video: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vedení fotbalové Sparty došla trpělivost. Italský trenér Andrea Stramaccioni končí na Letné po víkendové domácí remíze s Brnem, místo něj se už v úterý ujal týmu Pavel Hapal.

Článek

Novým trenérem fotbalistů Sparty se stal bývalý reprezentant Pavel Hapal a na Letné podepsal smlouvu do června 2020. Osmačtyřicetiletý kouč u pátého týmu ligové tabulky nahradil Itala Andreu Stramaccioniho, který byl v úterý kvůli špatným výsledkům odvolán.

„Sparta má dobrý tým, ale její potenciál není dlouhodobě využíván,” uvedl Pavel Hapal na tiskové konferenci, kde jej vedení klubu, respektive sportovní ředitel Zdeněk Ščasný představil. 

Fotbalová Sparta přivedla v zimě další nákladné posily, ale výsledky se v úvodních třech zápasech jarní ligové části nedostavily.

Sparta sice v úvodním zápase jara porazila Liberec, ale následné remízy se Slováckem a Brnem, které bojují o záchranu, stály Andreu Stramaccioniho místo.

Podle pondělních informací italského listu Gazzetta dello Sport se Stramaccioni o přestávce zápasu s Brnem v kabině před hráči pohádal se Ščasným. Bývalý letenský kouč údajně přišel do šatny a začal rozdávat taktické pokyny pro druhou půli.

To ale Ščasný na tiskové konferenci popřel. „Já mám štěstí, že byl celou dobu se mnou Tomáš (Rosický)... V kabině jsem vůbec nebyl,” odpověděl novinářům Ščasný.

První tisková konference Pavla Hapala v roli trenéra Sparty:

Italský trenér se tak rozloučil ve Spartě s bilancí desíti výher, šesti remíz a sedmi proher. Dvaačtyřicetiletý bývalý trenér italského Interu Milán nebo řeckého Panathinaikosu Athény tak předčasně skončil v dalším klubu.

Stramaccioni opouští tým v době, kdy Sparta okupuje pátou příčku ligové tabulky s čtrnáctibodovou ztrátou na vedoucí Plzeň, na druhou Slavii ztrácí Sparta pět bodů.

Smazat manko a pokusit se zabojovat o předkolo Ligy mistrů bude nově úkol pro Pavla Hapala. Trenér, který dosud působil u slovenské jednadvacítky, převzal tým Sparty v úterý odpoledne.

Nejdražší nákupy a osobité tiskovky - podívejte se, čím Andrea Stramaccioni upoutal při svém působení ve Spartě.

Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované