Hlavní obsah

Přímý přenos: Mistři světa se vrací domů, v Paříži je přivítaly tisíce lidí i Macron

Mistři světa se vrací domů.Video: AP

 

Reklama

Francouzští fotbalisté se po nedělním triumfu, kdy ve finále světového šampionátu v Moskvě porazili Chorvaty 4:2, vrací domů. Tisíce fanoušků na ně čekaly na bulváru Champs-Élysées a přijal je také francouzský prezident Emmanuel Macron.

Článek

Nejznámější ulice v Paříži přivítala francouzské šampiony. Tým se později přesunul do Elysejského paláce. Zde je uvítal další fotbalový fanoušek - prezident Emmanuel Macron, který při finále na stadionu Lužniki neskrýval po celý zápas emoce.

Po druhé hodině se do své vlasti vrátili i stříbrní fotbalisté Chorvatska. Na centrálním náměstí bána Jelačiče v Záhřebu je přivítaly desetitisíce fanoušků.

Fotbalisté Francie jsou mistry světa podruhé v historii. Včerejší výhrou navázali na titul z roku 1998.

Video: Podívejte se na oslavy ve Francii i Chorvatsku

Video: Lucie Hrdličková, AP

Francii poslal v Moskvě do vedení vlastní gól Maria Mandžukiče po přímém kopu Antoina Griezmanna. Ivan Perišič sice brzy srovnal, jenže následně zahrál rukou ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Griezmann.

Po změně stran zpečetili výhru Paul Pogba a Kylian Mbappé, za poražené už jen snížil Mandžukič po chybě brankáře Huga Llorise. Pro poražené Chorvaty se i tak jedná o nejlepší výsledek v historii, dosud byli třetí před dvaceti lety.

Reklama

Doporučované