Hlavní obsah

Fotbalový glosář: Bezkrevní sparťanští žoldnéři se neumí rvát, Slavia zrazuje svoji vlastní cestu

Fotbalový glosář řešil neúspěchy ligových favoritů.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Víkend plný nevídaných selhání tuzemských ligových favoritů glosovali Luděk Mádl a Jiří Hošek.

Článek

Aby oba první týmy ligové tabulky v jediném kole prohrály na vlastním hřišti, to se stává opravdu výjimečně. Jak dohledali editoři twitterového účtu CS fotbal, v poválečné historii tuzemské nejvyšší soutěže se tak nyní stalo teprve potřetí.

Padla Viktoria Plzeň s Mladou Boleslaví, prohrála i Slavia se Zlínem. A aby toho nebylo málo, svou kroniku upravovala i Sparta, která prvně ve svých ligových dějinách popáté v řadě remizovala.

Proč to všechno, nad tím v tradičním glosáři přemítali Luděk Mádl s Jiřím Hoškem.

„Slavia zrazuje svou vlastní cestu, po které se chtěla vydat, když v zimě vyměnila trenéra,” zdůraznil Mádl. Slavia je podle něj ve stavu přeměny, někteří hráči kýženému stylu trenéra Trpišovského vyhovují více, jiní méně, navíc tým sužuje řada zranění. „Ale fotbal, který Slavia předváděla proti Zlínu, opustil tu slibovanou cestu. Místo kolmé konstruktivní rozehrávky od stoperů přicházely jen bezduché nákopy,” diví se Mádl.

Jiřího Hoška o víkendu zaskočila i nuzná hra vedoucí Plzně. Ačkoli podle jmen šlo o stejné hráče, přišlo mi, že jsem tentokrát v dresech Viktorie viděl úplně jiné ‚plejery’ než ty, kteří relativně nedávno bojovali o evropský postup se Sportingem Lisabon,” podivil se.

V souvislosti se Spartou padlo v debatě slovo bezkrevnost. Letenský tým projevuje slabou mentalitu, což může souviset i s tím, že v jeho sestavě převažují zahraniční hráči, jimž se sparťanská tradiční DNA, postavená na bojovnosti a neústupnosti, dosud nestala vlastní. „Jako u námezdních žoldáků,” poznamenal Hošek.

Kteří konkrétní hráči Plzně nejvíc propadli? Proč už za Slavii nehrává Ngadeu? Kdy naposledy se Sparta nedostala do evropských pohárů? A proč Jiří Hošek po vzoru „starého Homolky” řval u fotbalu jako kráva? Odpovědi ve videu nad textem.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované